Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Societe Generale: Η αβεβαιότητα στην Κύπρο θα διατηρηθεί - Η εφαρμογή του Μνημονίου δεν συνιστά εύκολη υπόθεση - Πολλοί οι κίνδυνοι που παραμονεύουν για τη Λευκωσία

Societe Generale: Η αβεβαιότητα στην Κύπρο θα διατηρηθεί - Η εφαρμογή του Μνημονίου δεν συνιστά εύκολη υπόθεση - Πολλοί οι κίνδυνοι που παραμονεύουν για τη Λευκωσία
Διατήρηση της αβεβαιότητας στην Κύπρο και σοβαρούς κινδύνους στην εφαρμογή του Μνημονίου διαβλέπει η Societe Generale, λίγα μόλις 24ωρα μετά την πολιτική έγκριση του κυπριακού πακέτου διάσωσης από το Eurogroup.
"Οι προκλήσεις για την κυπριακή οικονομία παραμένουν. Η εφαρμογή του Μνημονίου δεν συνιστά μια εύκολη υπόθεση", σχολιάζει ο οίκος στην τελευταία 35σέλιδη έκθεσή του "Best of Trade Ideas", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
"Το κυπριακό πακέτο διάσωσης μπορεί να γεννήσει σειρά επιπλοκών", διαμηνύει με νόημα η Societe Generale, εγείροντας επί της ουσίας σοβαρές ανησυχίες για την επόμενη μέρα της κυπριακής, αλλά και της ευρωπαϊκής οικονομίας.
Ταυτόχρονα όμως ο οίκος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και για τον αντίκτυπο που ενδεχομένως να έχει το κυπριακό πακέτο διάσωσης στις άλλες χώρες της Ευρωζώνης και κυρίως στα κράτη της αδύναμης περιφέρειας.
Η θέση της Societe Generale, όπως αποτυπώνεται στη νέα αυτή έκθεσή της, είναι σαφής: Οι κίνδυνοι που συνδέονται με την Ευρωζώνη αναζωπυρώνονται, διαμηνύει ο οίκος, δηλώνοντας εμμέσως πλην σαφώς πως ο κίνδυνος νέας επιδείνωσης της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους είναι πάντοτε "παρών".
Αλλά ο οίκος δεν μένει μόνο στην περίπτωση της Κύπρου. Οι αναλυτές της Societe Generale εκφράζουν παράλληλα την έντονη ανησυχία τους για την πορεία της Ιταλίας, στη σκιά της διευρυμένης πολιτικής αστάθειας που γεννά στη χώρα η απουσία κυβέρνησης, 1,5 μήνα μετά τις κάλπες.
"Τα πολιτικά προβλήματα της Ιταλίας είναι γνωστά", εκτιμά ο οίκος και προβλέπει: Δεν αποκλείεται να υπάρξει πολιτική λύση στην Ιταλία εντός του τρέχοντος τριμήνου... Αλλά προειδοποιεί: Ακόμη είναι πολλά τα πολιτικής φύσεως ερωτήματα που αναζητούν απάντηση στην Ιταλία....

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης