Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Societe Generale: Προσοχή... Η τιμή του χρυσού θα αγγίξει τα 10.000 δολάρια, οι μετοχές θα βυθιστούν και οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων θα υποχωρήσουν κάτω του 1%

Societe Generale: Προσοχή... Η τιμή του χρυσού θα αγγίξει τα 10.000 δολάρια, οι μετοχές θα βυθιστούν και οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων θα υποχωρήσουν κάτω του 1%
Η τιμή του χρυσού θα αγγίξει τα 10.000 δολάρια, οι μετοχές θα βυθιστούν και οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων θα υποχωρήσουν κάτω του 1%. Αυτή την ρηξικέλευθη άποψη διατυπώνει ο αναλυτής της Societe Generale, Albert Edwards, σε μία από τις πιο bearish αναλύσεις του τελευταίου διαστήματος.
"Η εμπειρία μου τα τελευταία 30 χρόνια μου υπαγορεύει ότι οι προσπάθειες των πολιτικών να καθοδηγήσουν τον οικονομικό κύκλο θα προκαλέσουν μεγαλύτερη νευρικότητα στις αγορές", αναφέρει χαρακτηριστικά ο Edwards, επισημαίνοντας ότι ο παρόν κύκλος νομισματικής χαλάρωσης δεν θα αποτελέσει την εξαίρεση.
"Έχω ξαναγράψει, ακολουθώντας τις εκτιμήσεις του Marc Faber, ότι η Fed θα καταστρέψει την παγκόσμια οικονομία με το συνεχές τύπωμα χρήματος. Ο πληθωρισμός ήδη δείχνει τον δρόμο. Αλλά αυτό δεν θα συμβεί χωρίς να έχουμε μία στασιμότητα τύπου ιαπωνικής οικονομίας, με παρατεταμένης ύφεσης και βίαιης πτώσης των μετοχών",  ανέφερε ο αναλυτής της Societe Generale.
"Πρώτα θα δούμε το ΑΕΠ των ΗΠΑ να κορυφώνεται σ' αυτόν τον κύκλο. Αυτή η εξέλιξη θα προηγηθεί της ύφεσης, με τα επιτόκια των 10ετών ομολόγων να μειώνεται συνεχώς", πρόσθεσε, συστήνοντας στους επενδυτές να τοποθετηθούν στο χρυσό, καθώς η πρόσφατη πτώση του προσέφερε την ευκαιρία εισόδου.
"Ο χρυσός διόρθωσε 47% από τα υψηλά της περιόδου 1974-1976, ενώ 8πλασιάστηκε τη δεκαετία του 1980 κοντά στα 887 δολάρια. Εάν επιβεβαιωθεί το σενάριο που θέλει τον S&P 500 να υποχωρεί στις 450 μονάδες, τότε δεν αποκλείεται να δούμε τον χρυσό να ξεπερνά τα 10.000 δολάρια", ανέφερε.
"Άλλωστε ο χρυσός είναι το στοίχημα απέναντι στις υπερβολές των κεντρικών τραπεζων", κατέληξε ο Edwards.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης