Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Παγωμένες οι προσδοκίες των επιχειρηματιών για το 2011

tags :
Παγωμένες οι προσδοκίες των επιχειρηματιών για το 2011
«Ακόμη αναζητούμε που βρίσκεται τελικά ο βυθός της ύφεσης της ελληνικής οικονομίας, δεν έχουμε σκέψεις για νέες επενδύσεις τη νέα χρονιά» δηλώνει στο www.bankingnews.gr ο επιχειρηματίας Παναγιώτης Κουτσίκος πρόεδρος του Ελληνοτουρκικού Επιμελητηρίου.
Με επενδύσεις σε Τουρκία και Βουλγαρία  ο κ. Κουτσίκος είναι απαισιόδοξος γα την έξοδο της χώρας από την κρίση λέγοντας ότι «δεν θα μπορέσουμε να αποφύγουμε την αναδιάρθρωση με δημόσιο χρέος που θα φθάνει τα 450 δισ. ευρώ στα τέλη του 2014» Ο κ. Κουτσίκος δεν μασά τα λόγια του και σημειώνει ότι η «Κυβέρνηση άργησε να λάβει μέτρα για την ανάπτυξη, θα πρέπει όλοι μας στην Ελλάδα να ξεβολευτούμε» Καλεί τους συνάδελφους του επιχειρηματίες να εξάγουν ελληνικά προϊόντα και προσθέτει «όσο υπάρχει αυτή η ψηλή φορολογία στην Ελλάδα δεν πρόκειται να δούμε επενδύσεις στην Ελλάδα» Στην Τουρκία λέει ο κ. Κουτσίκος «από τα 70 εκατ.
πληθυσμό τα 30 εκατ είναι νέοι άνθρωποι με καλές σπουδές σε πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Αμερικής. Στη χώρα μας με το πρόβλημα της υπογεννητικότητας πως θα υποστηριχθεί η ανάπτυξη της Ελλάδας».
Στο ίδιο μήκος κύματος είναι οι δηλώσεις και του κ. Αντώνη Μακρή στελέχους και εκπροσώπου του ΣΕΛΠΕ που τονίζει ότι η κατάσταση στο λιανεμπόριο είναι πολύ δύσκολη. «Κανείς δεν γνωρίζει που θα φρενάρει η ύφεση. Αυτή η αρνητική εξέλιξη είναι ναρκοπέδιο για τους επιχειρηματίες που και να θέλουν να προγραμματίσουν νέα επιχειρηματικά σχέδια το 2011 αυτό καθίσταται ανέφικτο.

Ανέστης Ντόκας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης