Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Societe Generale: Ελκυστικές οι ευρωπαϊκές μετοχές, παρά την κρίση - Όσο οι χώρες θα υλοποιούν μεταρρυθμίσεις, τόσο η κατάσταση στην Ευρωζώνη θα βελτιώνεται - Υγιή και ασφαλή τα ευρωπαϊκά blue chips

Societe Generale: Ελκυστικές οι ευρωπαϊκές μετοχές, παρά την κρίση - Όσο οι χώρες θα υλοποιούν μεταρρυθμίσεις, τόσο η κατάσταση στην Ευρωζώνη θα βελτιώνεται - Υγιή και ασφαλή τα ευρωπαϊκά blue chips
Εξαιρετικά ελκυστικές χαρακτηρίζει τις ευρωπαϊκές μετοχές - στην τρέχουσα συγκυρία - και παρά τη συνεχιζόμενη κρίση χρέους που στοιχειώνει την Ευρωζώνη, η Societe Generale.
"Οι ευρωπαϊκές μετοχές εμφανίζονται πολύ ελκυστικές", διαμηνύει ο οίκος, στη νέα 24σέλιδη έκθεσή του, υπό τον τίτλο "Multi Asset Snapshot - Why the switch out of Credit into Equities has already started", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Γιατί όμως η Societe Generale δίδει ψήφο στις ευρωπαϊκές αγορές, παρά το γεγονός πως η Ευρωζώνη δεν έχει ακόμη βάλει φρένο στην κρίση;
Ο οίκος απαντά: Όσο η κρίση διατηρείται, η αβεβαιότητα ενισχύεται. Αλλά υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης του κλίματος - ήτοι αισιοδοξίας - καθώς ολοένα και περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη προχωρούν στην υλοποίηση των αναγκαίων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, με στόχο την τόνωση των οικονομιών τους.
"Όσο οι μεταρρυθμίσεις εφαρμόζονται, τόσο περισσότερο ορατή θα είναι και η πρόοδος που σημειώνεται", προσθέτουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές της Societe Generale.
Και εξηγούν: "Οι επενδυτές συνεχίζουν να εκφράζουν ανησυχίες για την Ευρωζώνη - γεγονός που αντανακλάται αυτόματα στις ευρωπαϊκές μετοχές - λόγω της αδύναμης ανάπτυξης. Είναι λογικό... Αλλά τα ευρωπαϊκά blue chips είναι πράγματι υγιή, καθώς και ασφαλείς επενδυτικές επιλογές!".
"Οι ανησυχίες για τις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας παραμένουν", σημειώνει σε άλλο μέρος της έκθεσής του ο οίκος.
Εστιάζοντας η Societe Generale στην κατάσταση των ευρωπαϊκών εταιρειών, διαπιστώνει τα εξής: Πλέον οι επιχειρήσεις εστιάζουν στη διόρθωση των ισολογισμών τους, αλλά και στην ενίσχυση του κέρδους...
Μάλιστα ο οίκος δεν διστάζει να σημειώσει και τούτο: Παρά την κρίση, οι ευρωπαϊκές εταιρείες δεν σταμάτησαν να είναι... γενναιόδωρες, όσον αφορά στη διανομή μερισμάτων προς τους μετόχους!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης