Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

UBS: Η εμπιστοσύνη έχει επιστρέψει στην Ευρώπη - Η bull market δεν έχει σταματήσει... τροφοδοτείται από την πολιτική των Κεντρικών Τραπεζών - Ευκαιρίες δημιούργησε η πρόσφατη πτώση

tags :
UBS: Η εμπιστοσύνη έχει επιστρέψει στην Ευρώπη - Η bull market δεν έχει σταματήσει... τροφοδοτείται από την πολιτική των Κεντρικών Τραπεζών - Ευκαιρίες δημιούργησε η πρόσφατη πτώση
"Η πρόσφατη αδυναμία των ευρωπαϊκών μετοχών δεν πρέπει να οδηγήσει τους επενδυτές να μειώσουν τις θέσεις τους", αναφέρει στην τελευταία ανάλυση της η UBS, προτρέποντας την αγορά να εμπστευτεί την Ευρώπη, επικαλούμενη τη σταδιακή βελτίωση των συνθηκών της παγκόσμιας οικονομίας, αλλά και τη μείωση του ρίσκου στην Ευρωζώνη.
Όπως χαρακτηριστικά εξηγούν οι αναλυτές της ελβετικής τράπεζας, η πρόσφατη πτώση των ευρωπαϊκών αγορών δεν πρέπει να προκαλέσει ανησυχία στις τάξεις των επενδυτών, πόσο μάλλον να τους κάνει να γυρίσουν την πλάτη στις ευρωπαϊκές μετοχές.
Μάλιστα, η UBS, για να στηρίξει την άποψή της, προχώρησε σε ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για την πορεία του πανευρωπαϊκού δείκτη Stoxx Europe 600.
Πλέον οι αναλυτές αναμένουν άνοδο του δείκτη στις 325 μονάδες, έναντι 290 μονάδων που ήταν η πρότερη πρόβλεψή του.
Υπενθυμίζεται ότι ο πανευρωπαϊκός δείκτης έκλεισε με κέρδη - σε μηνιαία βάση - τον Μάιο, ήτοι τον 12ο διαδοχικό μήνα ανόδου, κυρίως λόγο της στήριξης που παρέχουν στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα οι ισχυρότερες κεντρικές τράπεζες του πλανήτη.
Είναι οι ευρωπαϊκές μετοχές ακριβές; διερωτάται η UBS. Και απαντά: Όχι ακόμη...
Ταυτόχρονα, οι αναλυτές της UBS προχώρησαν σε ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών τους και για την πορεία του βρετανικού FTSE 100. Πλέον προβλέπουν ότι θα σκαρφαλώσει στις 7.000 μονάδες, έναντι πρότερης εκτίμησής τους για διαμόρφωσή του στις 6.300 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης