Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Με διαπόμπευση απειλεί τις τράπεζες που συμμετείχαν στα σκάνδαλα χειραγώγησης επιτοκίων ο Επίτροπος της Κομισιόν Almunia

Με διαπόμπευση απειλεί τις τράπεζες που συμμετείχαν στα σκάνδαλα χειραγώγησης επιτοκίων ο Επίτροπος της Κομισιόν Almunia
Δεν έχουν τέλος τα τραπεζικά σκάνδαλα
Μετά τον ρόλο των τραπεζών στην παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση που ξέσπασε το 2008 και το σκάνδαλο χειραγώγησης του Libor, το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα μπαίνει και πάλι στο στόχαστρο των αρχών.
Με διαπόμπευση απειλεί τις αμερικανικές και ευρωπαϊκές τράπεζες που συμμετείχαν στο σκάνδαλο χειραγώγησης επιτοκίων, ο Επίτροπος Ανταγωνισμού και αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Joaquin Almunia, καθώς όπως δήλωσε στο CNBC , σύντομα θα κατονομαστούν.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, η Κομισιόν θα δώσει στη δημοσιότητα τη λίστα με τις τράπεζες που υπήρξαν πιο «δημιουργικές» στο σκάνδαλο χειραγώγησης.
«Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα μέσα, τα οποία όπως γνωρίζετε είναι πολύ ισχυρά, προκειμένου να αποφύγουμε παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον», σημείωσε ο Almunia.
Τα σχόλια παραχωρήθηκαν στον απόηχο των αποκαλύψεων του Reuters, ότι οι ευρωπαϊκές αρχές ερευνούν τις τράπεζες UBS, Credit Suisse και Royal Bank of Scotland, ως ύποπτες για τη χειραγώγηση επιτοκίων που συνδέονται με το ελβετικό φράγκο.
Σύμφωνα με τις πηγές, η Κομισιόν εξετάζει τη συγκεκριμένη υπόθεση, εδώ και ένα χρόνο.
Προς το παρόν ο Almunia δεν αποκάλυψε ποιες τράπεζες ερευνώνται, ωστόσο επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για αμερικανικές και ευρωπαϊκές τράπεζες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης