Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

UBS - Εφόσον η έκδοση ομολογιακού δανείου της Πειραιώς έχει κουπόνι, θα καλυφθεί - Θετικοί οι επενδυτές

UBS - Εφόσον η έκδοση ομολογιακού δανείου της Πειραιώς έχει κουπόνι, θα καλυφθεί - Θετικοί οι επενδυτές
Η Πειραιώς επιχειρεί έκδοση ομολόγου πριν επιστρέψει η Ελλάδα στις αγορές...
Στο μικροσκόπιο της UBS μπαίνει η χθεσινή ανακοίνωση της Τραπέζης Πειραιώς πως προχωρά άμεσα σε έκδοση ομολόγου, σε μια προσπάθεια να επιστρέψει στις αγορές μετά από πέντε χρόνια.
"Η σχεδιαζόμενη έκδοση ομολογιακού δανείου της Τραπέζης Πειραιώς θα είναι η πρώτη απόπειρα εξόδου στις αγορές από ελληνική τράπεζα από το 2009, οπότε και άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα μαύρα σύννεφα πάνω από την ελληνική οικονομία", σχολιάζει ο Armin Peter, αναλυτής της ελβετικής τράπεζας.
"Η Πειραιώς επιχειρεί έκδοση ομολόγου πριν επιστρέψει η Ελλάδα στις αγορές", σημειώνει επίσης.
"Πολλοί επενδυτές που αναζητούν υψηλές αποδόσεις διαθέτουν τα κεφάλαια, αλλά τους λείπει η προμήθεια, η προσφορά. Εφόσον η έκδοση της Πειραιώς έχει κουπόνι, θα πάει καλά", προσθέτει ο Peter.
Yπενθυμίζεται εδώ πως η Τράπεζα Πειραιώς λαμβάνει αξιολόγηση Caa1 από τη Moody's και αξιολόγηση CCC από την Standard & Poor’s.
Όπως ανέφερε χθες το www.bankingnews.gr, στην έκδοση ομολογιακού δανείου 500 εκατ. ευρώ, με στόχο να αντλήσει ρευστότητα, προχωρά η Τράπεζα Πειραιώς, αποτελώντας την πρώτη ελληνική τράπεζα που βγαίνει στις αγορές μετά από 5 χρόνια.
Το ομολογιακό δάνειο δεν φέρει εξασφαλίσεις από την Πειραιώς, δηλαδή η τράπεζα θα αντλήσει 500 εκατ. ευρώ, στηριζόμενη αποκλειστικά στη φερεγγυότητά της και αποδεικνύοντας ότι είναι μια τράπεζα με ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια που την εμπιστεύονται οι αγορές.
Η Τράπεζα Πειραιώς έχει ήδη προγραμματίσει συναντήσεις με επενδυτές χρέους (fixed income investors) σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές πόλεις (roadshow), την προσεχή εβδομάδα.
Σε συνέχεια του roadshow θα αποφασιστεί η έκδοση ομολόγου κυρίου χρέους, μέσω δημόσιας προσφοράς στις διεθνείς αγορές και σε συνάρτηση με τις συνθήκες αγοράς.
Σύμβουλοι  της έκδοσης έχουν οριστεί οι BNP Paribas, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs και HSBC.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης