Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Κλείδωσαν τα κριτήρια για το κοινωνικό μέρισμα – Ποιοι το δικαιούνται

Κλείδωσαν τα κριτήρια για το κοινωνικό μέρισμα – Ποιοι το δικαιούνται
Το αργότερο αύριο αναμένεται η υπογραφή της σχετικής υπουργικής απόφασης



Τα κριτήρια για την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος των 525 εκατομμυρίων ευρώ από το πρωτογενές πλεόνασμα «κλείδωσαν» σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους υπό τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρ.Σταϊκούρα και εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ.
Όπως έγινε γνωστό, η σχετική υπουργική απόφαση για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος σε χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους και άνεργους αναμένεται να εκδοθεί το αργότερο έως αύριο το μεσημέρι ενώ γίνεται προσπάθεια ώστε να είναι έτοιμη η ηλεκτρονική εφαρμογή στη Γ.Γ.Π.Σ. για την υποδοχή των αιτήσεων των δικαιούχων προκειμένου εντός του πρώτου 10ημέρου του Μαΐου να χορηγηθούν τα πρώτα επιδόματα.
Η οικονομική ενίσχυση ανέρχεται σε 500 ευρώ για τους άγαμους και μπορεί να ξεπεράσει και τα 1.000 ευρώ για οικογένειες με πέντε παιδιά.
Βασικό κριτήριο για την χορήγηση του επιδόματος είναι το φορολογητέο εισόδημα (αφορά τα εισοδήματα του 2012) αλλά και η αξία της ακίνητης περιουσίας, της οποίας η αντικειμενική αξία δεν πρέπει να ξεπερνά τα 125.000 ευρώ για τους άγαμους και τα 250.000 ευρώ για τους άγαμους.
Όσον αφορά τα εισοδήματα, ως όριο ορίζονται τα 6.000 ευρώ για τους άγαμους και τα 8.000 για τους έγγαμους.
Το ποσό αυτό προσαυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.
Επιπλέον, αναφέρεται ότι για τις μονογονεϊκές οικογένειες θα ισχύσει το ίδιο εισοδηματικό κριτήριο που ισχύει για τους έγγαμους, ώστε να λάβουν περισσότερες το επίδομα ενώ υπογραμμίζεται ότι για τους άνεργους του 2014, δεν θα εξετάζεται το εισόδημα που είχαν δηλώσει πως είχαν το 2012.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης