Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Οι 3 μεγάλες ευκαιρίες που έχασε ο Ανδρέας Ηλιάδης της τράπεζας Κύπρου ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα - Εξετάζει αλλαγές στα management των τραπεζών η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου - Το παρασκήνιο του χθεσινού θρίλερ ΔΣ….

tags :
 Οι 3 μεγάλες ευκαιρίες που έχασε ο Ανδρέας Ηλιάδης της τράπεζας Κύπρου ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα -  Εξετάζει αλλαγές στα management των τραπεζών η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου - Το παρασκήνιο του χθεσινού θρίλερ ΔΣ….
Ο Ανδρέας Ηλιάδης ο επικεφαλής της Τράπεζας Κύπρου βρίσκεται στοχοποιημένος αυτή την περίοδο καθώς η κρίση στο τραπεζικό κλάδο δεν περιορίζεται μόνο στην Λαϊκή όπως αρχικά – και λανθασμένα – εκτιμούσαν πολλοί Κύπριοι και έλληνες αλλά σε όλο το τραπεζικό σύστημα.

Ο Ανδρέας Ηλιάδης δεν είναι ένας τυχαίος manager. Σε καμία περίπτωση.
Όμως εδώ και ένα χρόνο είχε τρεις ευκαιρίες όχι μια όχι δύο αλλά τρεις ευκαιρίες ώστε να αποτραπούν οι σημερινές δυσμενείς εξελίξεις  για τον Κυπριακό τραπεζικό κλάδο.
Τι αφορούσαν αυτές οι 3 ευκαιρίες;
Υπήρχε ένα σχέδιο να υπάρξει ένας ολοκληρωμένος στρατηγικός σχεδιασμός ώστε το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου να αποφύγει την κρατικοποίηση και τα σοβαρότατα προβλήματα που εκ των πραγμάτων θα αντιμετώπιζε….
Ορισμένοι είχαν προβλέψει με πολύ μεγάλη ακρίβεια την έκβαση των εξελίξεων.  
Το σχέδιο αυτό δεν εφαρμόστηκε ποτέ για απλά απαιτούσε την συστράτευση όλων με στόχο να αποφευχθούν τα χειρότερα.
Οι 3 ευκαιρίες χάθηκαν και ίσως στις σκέψεις του Α. Ηλιάδη να επικράτησαν άλλες λογικές.

Τι συνέβη στο χθεσινό ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου

Το ΔΣ της τράπεζας Κύπρου δεν ήταν ενωμένο. Ο Α. Ηλιάδης μαζί με τον Ν Καρυδά έχουν στοχοποιηθεί από ορισμένα μέλη του ΔΣ από τα μόνιμα αντιπολιτευόμενα μέλη τα οποία έχουν συχνά πυκνά ενημερώσει την Κεντρική Τράπεζα και μέσα ενημέρωσης.
Ο Κεντρικός Τραπεζίτης της Κύπρου Πανίκος Δημητριάδης φέρεται να τάσσεται υπέρ των αλλαγών – υποχρεωτικών αλλαγών - στις διοικήσεις των κυπριακών τραπεζών.
Ωστόσο τίποτε δεν θα πρέπει να θεωρείται ακόμη δεδομένο καθώς το πολιτικοτραπεζικό σύστημα της Κύπρου, έχει πλήρως ενεργοποιηθεί.
Με βάση πληροφορίες στο ΔΣ της Κύπρου που πραγματοποιήθηκε χθες και μπορεί να θεωρηθεί μαραθώνιο ή θρίλερ ο Ανδρέας Ηλιάδης δήλωσε ότι δεν έχει καμία πρόθεση να παραιτηθεί καθώς θεωρεί ότι δεν έχει κάνει κάτι εις βάρος των συμφερόντων της τράπεζας.
Η γνωστή αντιπολίτευση φαίνεται ότι έχει στοχοποιήσει Ηλιάδη, Πεχλιβανίδη και Καρυδά.
Ο Ανδρέας Ηλιάδης πέρασε στην αντεπίθεση και ουσιαστικά η ανακοίνωση της τράπεζας ήταν ένα συμβιβασμός της κοινής λογικής.
Να ξεκαθαρίσει το ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης.
Οι εξελίξεις στις Κυπριακές τράπεζες θα καθοριστούν το προσεχές διάστημα κυρίως από το ύψος της ανακεφαλαιοποίησης.
Οι κεφαλαιακές ανάγκες αναμένονται να ξεπεράσουν τα 5-5,8  δις για τις 2 μεγαλύτερες τράπεζες εφόσον υπάρξει μια οριζόντια αξιολόγηση των δανείων.
Όμως το ύψος της ανακεφαλαιοποίησης για τις κυπριακές τράπεζες δεν μπορεί να καθοριστεί νωρίτερα από τον Οκτώβριο καθώς απαιτείται να έχει ολοκληρωθεί η διαγνωστική μελέτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης