Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Τέλος στο πρόβλημα των κιρσών με τεχνολογία laser

Τέλος στο πρόβλημα των κιρσών με τεχνολογία laser
Η πιο σύγχρονη μέθοδος αντιμετώπισης των κιρσών είναι η θερμική κατάλυσή τους ή αλλιώς το επεμβατικό Laser

Οι κιρσοί είναι φλέβες παθολογικής μορφής και πορείας που εμφανίζονται στα κάτω άκρα και προκαλούν σοβαρό αισθητικό, κατ' αρχάς, πρόβλημα στον πάσχοντα. Προκαλούνται μετά από δυσλειτουργία του επιφανειακού φλεβικού δικτύου των κάτω ακρών, η οποία έχει σαν αποτέλεσμα την παλινδρόμηση αίματος στα πόδια.
Markatis_1.jpgH κατάσταση αυτή λόγω χρονιότητας προκαλεί την εμφάνιση των κιρσών. Οι κιρσοί στα αρχικά στάδια μπορεί να είναι ασυμπτωματικοί δημιουργώντας μία αισθητική δυσμορφία στα πόδια, αλλά όσο παραμένουν και επιδεινώνονται μπορεί να εμφανίσουν συμπτώματα και επιπλοκές, εξηγεί ο κ. Φώτιος Μαρκάτης, Διευθυντής Αγγειοχειρουργός στο Θεραπευτήριο Metropolitan.
Τα κυριότερα συμπτώματα είναι η κόπωση των άκρων, το αίσθημα καύσου, το οίδημα στα πόδια και ο κνησμός. Προκειμένου να απαλλαγεί o ασθενής από τη συμπτωματολογία αλλά ταυτόχρονα να προφυλαχθεί από πιθανές επιπλοκές, οι κιρσοί πρέπει να αντιμετωπίζονται.
Η ριζική αντιμετώπιση των κιρσών είναι η επεμβατική. Η πιο σύγχρονη μέθοδος αντιμετώπισης των κιρσών είναι η θερμική κατάλυσή τους ή αλλιώς το επεμβατικό Laser. Τα πλεονεκτήματά του είναι πολλά και το καθιστούν πλέον την προτιμώμενη επεμβατική μέθοδο αντιμετώπισης. Η αποφυγή των τομών, των αιματωμάτων, του μετεγχειρητικού άλγους, του τραύματος περιφερικών νεύρων, καθώς και η άμεση κινητοποίηση του ασθενούς, αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά που διαφοροποιούν το Laser από το κλασικό χειρουργείο. Πρόκειται για μια τεχνική που ανήκει στις ελάχιστα επεμβατικές χειρουργικές μεθόδους θεραπείας.
Το αισθητικό αποτέλεσμα είναι σαφώς ανώτερο από αυτό του κλασικού χειρουργείου με αποτέλεσμα να αποτελεί την πρώτη επιλογή στις σύγχρονες αγγειοχειρουργικές κλινικές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης