Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

ΜΗΤΕΡΑ: Για πρώτη φόρα στην Ελλάδα διενεργήθηκε, με απόλυτη επιτυχία, ελάχιστα επεμβατική επέμβαση λιθοτριψίας σε βρέφος 15 μηνών

tags :
ΜΗΤΕΡΑ: Για πρώτη φόρα στην Ελλάδα διενεργήθηκε, με απόλυτη επιτυχία, ελάχιστα επεμβατική επέμβαση λιθοτριψίας σε βρέφος 15 μηνών
Το βρέφος έπασχε από συγγενή μυοκαρδιοπάθεια και εξεσημασμένη κοραλλιοειδή λιθίαση, που κατελάμβανε όλο το εσωτερικό του νεφρού

Μια πρωτοποριακή για τα Ελληνικά δεδομένα ελάχιστα επεμβατική χειρουργική επέμβαση, πραγματοποιήθηκε επιτυχώς σε κοριτσάκι 15 μηνών, από την Ουρολογική Κλινική Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Λιθίασης και Προστάτου του ΜΗΤΕΡΑ.
Το βρέφος έπασχε από συγγενή μυοκαρδιοπάθεια και εξεσημασμένη κοραλλιοειδή λιθίαση, που κατελάμβανε όλο το εσωτερικό του νεφρού, είχε οδηγηθεί σε υποθρεψία λόγω των επαναλαμβανομένων νεφρικών κωλικών και εμπύρετων λοιμώξεων εις βάρος της ομαλής του ανάπτυξης και με κίνδυνο για τη βιωσιμότητα του νεφρού του.
Η πολυπλοκότητα του εγχειρήματος με τις μικροσκοπικές διαστάσεις της ασθενούς, αλλά και του ίδιου του νεφρού της, όπου δεν υπήρχε ιστορικό προηγούμενο παρόμοιας ενδοσκοπικής παρέμβασης στη χώρα μας σε ασθενή αυτής της ηλικίας, απαιτούσε για μια ελάχιστα επεμβατική τεχνική, προκειμένου να αποφευχθεί η αφαίρεση του νεφρού που θα αποτελούσε, σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα τη μοναδική λύση για να μην απειληθεί η υγεία του βρέφους.
Με επικεφαλής χειρουργό τον Δρ. Μπαφαλούκα Νικόλαο από την ομάδα της Ουρολογικής Κλινικής Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής, που τελεί υπό την Διεύθυνση του Δρ. Βεβελογιάννη Παναγιώτη, επιχειρήθη με εξαιρετική επιτυχία, η καινοτόμος και υψηλής εξειδίκευσης, Ultra Mini διαδερμική Holmium Laser λιθοτριψία (Ultra Mini PCNL), μέσω απειροελάχιστης οπής τεσσάρων χιλιοστών και με τη χρήση  μικροσκοπικών ενδοσκοπίων υπερσύγχρονης τεχνολογίας.
Η επέμβαση απαιτούσε τη συνεργασία και τον άριστο συγχρονισμό δύο έμπειρων χειρουργών, του Αναισθησιολογικού Τμήματος, του Ακτινοσκοπικού Τομέα, του Νοσηλευτικού δυναμικού, οι οποίοι είχαν στη διάθεσή τους τον ιατρικό εξοπλισμό αιχμής που διαθέτει το ΜΗΤΕΡΑ. Η μικρή ασθενής, έλαβε εξιτήριο από την Παιδιατρική Κλινική του ΜΗΤΕΡΑ την 2η μετεγχειρητική ημέρα σε άριστη κατάσταση, χωρίς παροχετεύσεις και stents.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης