Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Societe Generale: Επενδυτές, στραφείτε στο ελληνικό χρηματιστήριο! - Παρά τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, οι αποτιμήσεις είναι ελκυστικές - Εξαιρετικές οι επιδόσεις του τελευταίου 6μηνου

Societe Generale: Επενδυτές, στραφείτε στο ελληνικό χρηματιστήριο! - Παρά τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, οι αποτιμήσεις είναι ελκυστικές - Εξαιρετικές οι επιδόσεις του τελευταίου 6μηνου
Πραγματική ψήφο εμπιστοσύνης στο ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς και στο σύνολο των αγορών της ευρωπαϊκής περιφέρειας δίδει η Societe Generale.
"Oι αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, κυρίως το ελληνικό χρηματιστήριο, θα αποτελέσουν την πηγή της πραγματικής αξίας (real value) που χρειάζονται στην τρέχουσα συγκυρία οι επενδυτές", δηλώνει ο Patrick Legland, επικεφαλής ερευνών της Societe Generale.
"Παρά τα προβλήματα που βιώνει η Ελλάδα, με αιχμή τα σενάρια περί εξόδου της από το ευρώ που κορυφώθηκαν εντός του 2012, η ελληνική αγορά κατόρθωσε να σημειώσει εξαιρετικές επιδόσεις", τονίζει χαρακτηριστικά ο αναλυτής.
"Αξιολογώντας την πορεία των αγορών το τελευταίο διάστημα, αυτό που προκύπτει είναι το εξής: Το ελληνικό χρηματιστήριο αποτελεί τον νούμερο 1 πρωταγωνιστή εδώ και 6 μήνες, αφού οι ελληνικές μετοχές έχουν καταγράψει άνοδο 30%", εξηγεί στη συνέχεια ο ίδιος.
Υπενθυμίζεται πως για το σύνολο του 2012, η ελληνική αγορά κατέγραψε άνοδο 33%.
"Αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες που βιώνει η Ελλάδα. Υπάρχουν κινδύνοι, αλλά οι αποτιμήσεις εμφανίζονται ικανοποιητικές", υποστηρίζει στη συνέχεια ο αναλυτής της Societe Generale.
Τα σχόλια αυτά του Legland κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος με τον συνάδελφό του, επίσης κορυφαίο αναλυτή της Societe Generale, Albert Edwards...
Eντός της εβδομάδας ο Albert Edwards δήλωσε, ούτε λίγο, ούτε πολύ, πως στην τρέχουσα συγκυρία η επένδυση σε ευρωπαϊκές αγορές συνιστά "εμπειρία ζωής"!
"Τα τελευταία χρόνια τα όσα δηλώνει ο Edwards αποδεικνύονται απολύτως σωστά. Η θετική του άποψη έναντι των μετοχών δεν μπορεί να κριθεί λανθασμένη", σχολιάζει επί τους θέματος ο Legland.
Και διαπιστώνει: Ο καλύτερος τρόπος για να προστατευθεί ένας επενδυτής από τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την πορεία του πληθωρισμού είναι οι μετοχές...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης