Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Beta ΑΧΕΠΕΥ: Υπάρχει σαφής αλλαγή κλίματος – Το Χ.Α. ξεπερνά με άνεση τις πιέσεις στις τράπεζες, εστιάζοντας στις μετοχές που εμπλέκονται σε αποκρατικοποιήσεις ή έχουν υψηλή εσωτερική αξία βάση των παγίων τους

tags :
Beta ΑΧΕΠΕΥ: Υπάρχει σαφής αλλαγή κλίματος – Το Χ.Α. ξεπερνά με άνεση τις πιέσεις στις τράπεζες, εστιάζοντας στις μετοχές που εμπλέκονται σε αποκρατικοποιήσεις ή έχουν υψηλή εσωτερική αξία βάση των παγίων τους
Με δυνατό τέμπο παρά τη διόρθωση που εκδηλώθηκε στον μέσον της εβδβομάδας έκλεισε την Παρασκευή το χρηματιστήριο ξεπερνώντας τις όποιες αναταράξεις προκαλεί ο τραπεζικός κλάδος ο οποίος βρίσκεται σε παρατεταμένη αδυναμία.
Το σκηνικό της αγοράς θυμίζει την συμπεριφορά των εισηγμένων τίτλων στο μέσον της δεκαετίας του 1990, όπου ο τραπεζικός κλάδος σταθερά υποαπέδιδε έναντι των υπολοίπων μετοχών. Οι επενδυτές μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στο μέτωπο των προαπαιτούμενων δράσεων για την εκταμίευση της δόσης προεξοφλούν σταθεροποίηση του κλίματος στην οικονομία και δίνουν πρώτη τύχη σε μετοχές που εμπλέκονται σε αποκρατικοποιήσεις ή έχουν υψηλή εσωτερική αξία βάση των παγίων τους.

Η ψυχολογία έχει βελτιωθεί σημαντικά και από κάποιες θετικές ειδήσεις που αφορούν την επιστροφή των καταθέσεων στις τράπεζες τον Δεκέμβριο, τις προ-κρατήσεις για την τουριστική περίοδο του 2013 αλλά και την αύξηση των εξαγωγών που κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι το σκηνικό στην οικονομία άλλαξε άρδην ωστόσο μετά από πολύ καιρό η αισιοδοξία δεν πατάει μόνο σε κάποια «αν», αλλά έχει και κάποιους αριθμούς με το μέρος της ενώ η ποιότητα των κεφαλαίων που εισρέουν στην αγορά έχει και φρέσκο χρήμα γεγονός το οποίο φαίνεται και στις εισροές των μετοχικών αμοιβαίων εσωτερικού.

Τεχνικά δεδομένα

Τεχνικά, ο Γενικός Δείκτης έγραψε έστω και στιγμιαία τις 1000 μονάδες πριν προχωρήσει σε μια διόρθωση της τάξεως του 6% χωρίς να απειλήσει κομβικές ζώνες αλλαγής τάσης. Η διόρθωση ξεκίνησε από ένα αρκετά προβλέψιμο επίπεδο καθώς το άνω άκρο του πλαγιοανοδικού καναλιού λειτούργησε με επιτυχία ως αντίσταση. Οι ταλαντωτές εξήλθαν από τις υπερτιμημένες ζώνες τιμών ενώ η μείωση των τζίρων ήταν μάλλον ενδεικτική της έλλειψης διάθεσης για χαμηλότερα επίπεδα τιμών επιβεβαιώνοντας μια βασική αρχή των ανοδικών αγορών: κάθε διόρθωση αποτελεί περισσότερο ευκαιρία τοποθετήσεων παρά την αρχή μιας πτώσης. Η αγορά δείχνει να ξεπερνά με άνεση τις πιέσεις που εκδηλώνονται στα τραπεζικά χαρτιά, στοχεύοντας εκ νέου στην περιοχή του ψυχολογικού και τεχνικού ορίου των 1.000 μονάδων σενάριο στο οποίο δίνουμε προτεραιότητα για την επόμενη εβδομάδα.

Οι δύο τραπεζικές συνελεύσεις των Alpha Βank και Τρ. Πειραιώς την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου για την έκδοση μετατρέψιμων ομολογιακών δανείων υπό προϋποθέσεις (CoCos) ύψους 2 δισ. ευρώ ξεχωρίζουν ως εταιρικά νέα την επόμενη εβδομάδα. Την Δευτέρα επίσης λήγει η περίοδος άσκησης των δικαιωμάτων για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τηλέτυπος και της Unibios ενώ ξεκινάει η περίοδος άσκησης του δικαιώματος στην αύξηση κεφαλαίου του ΔΟΛ η οποία θα ολοκληρωθεί στις 8 Φεβρουαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης