Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Άμεσα ολοκληρώνεται η μεταβίβαση της Emporiki Bank στην Alpha Bank - Φιλάρετος: Θα είναι δίκαιη η μεταχείριση των εργαζομένων της Emporiki - Ποιες οργανωτικές αλλαγές σχεδιάζονται

Άμεσα ολοκληρώνεται η μεταβίβαση της Emporiki Bank στην Alpha Bank - Φιλάρετος: Θα είναι δίκαιη η μεταχείριση των εργαζομένων της Emporiki - Ποιες οργανωτικές αλλαγές σχεδιάζονται
Εντός των επόμενων ημερών θα ολοκληρωθεί η μεταβίβαση των μετοχών της Εmporiki Bank από την Credit Agricole στην Alpha Bank, σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν  στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε χθες ο Σύλλογος Εργαζομένων της Emporiki, με τον Γενικό Διευθυντή της Alpha Bank Σπύρο Φιλάρετο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του www.bankingnews.gr, η χθεσινή συνάντηση ήταν η πρώτη από μία σειρά επαφών.
Σύμφωνα με τα όσα συζητήθηκαν στην εν λόγω συνάντηση, προσωρινή διοίκηση της Emporiki Bank θα αναλάβει το management της Alpha Bank. Πιο συγκεκριμένα, άμεσα, θα ορισθεί το νέο, ολιγομελές Διοικητικό Συμβούλιο που θα αποτελείται από μέλη που στελεχώνουν και το Δ.Σ. της Alpha Bank και θα είναι υπεύθυνο για τη διοίκηση της Emporiki Bank μέχρι να ολοκληρωθεί και το νομικό σκέλος της συγχώνευσης.
Παράλληλα, θα ξεκινήσει μια σειρά περιορισμένης κλίμακας  οργανογραμματικών αλλαγών, ώστε να προσαρμοστεί η δομή της Emporiki Bank στο οργανωτικό και λειτουργικό μοντέλο της Alpha Bank.
Να σημειωθεί επίσης πως στις διευθυντικές θέσεις που έχουν παραμείνει κενές θα τοποθετηθούν νέοι διευθυντές.
Σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που έδωσε ο κ. Φιλάρετος προς τους εργαζομένους της Emporiki Bank, η ένταξη των εργαζομένων στο νέο σχήμα θα πραγματοποιηθεί με την υιοθέτηση της  Συλλογικής Επιχειρησιακής Σύμβασης, η οποία και θα παραμείνει σε ισχύ καθώς δεν υφίσταται πρόθεση καταγγελίας της.
Οι προερχόμενοι από την Emporiki Bank εργαζόμενοι θα τύχουν ισότιμης και δίκαιης μεταχείρισης, διαβεβαίωσε ο κ. Φιλάρετος, εξηγώντας πως ο προβληματισμός που υπάρχει σχετικά με την αναντιστοιχία των συστημάτων αξιολόγησης μεταξύ των δύο τραπεζών θα ξεπεραστεί με την κατάλληλη μεθοδολογία, ώστε η αξιοποίηση όλων των εργαζομένων να είναι η ορθότερη δυνατή προς όφελος της νέας τράπεζας.
Στο μεταξύ, στη χθεσινή συνάντηση κρίθηκε σκόπιμο  επιμέρους εκκρεμότητες και ειδικά θέματα που αφορούν το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού, να μετατεθούν για τις επόμενες, συναντήσεις μετά από την οριστικοποίηση της μεταβίβασης των μετοχών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης