Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Societe Generale: Εξαιρετικές οι αγοραστικές ευκαιρίες που αναδύονται στις ευρωπαϊκές αγορές - Ελκυστικές οι τραπεζικές μετοχές και ο ευρωπαϊκός Νότος... υπό μια βασική προϋπόθεση! Ποια είναι αυτή;

Societe Generale: Εξαιρετικές οι αγοραστικές ευκαιρίες που αναδύονται στις ευρωπαϊκές αγορές - Ελκυστικές οι τραπεζικές μετοχές και ο ευρωπαϊκός Νότος... υπό μια βασική προϋπόθεση! Ποια είναι αυτή;
Aγοραστικές ευκαιρίες στις ευρωπαϊκές αγορές και κυρίως στις τραπεζικές μετοχές του ευρωπαϊκού Νότου διακρίνει η Societe Generale, στην τελευταία ανάλυσή της για την Ευρωζώνη, την οποία παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
"Η πορεία των ευρωπαϊκών αγορών στην τρέχουσα συγκυρία μπορεί να αποτελέσει μια εξαιρετικά σημαντική ευκαιρία για την επενδυτική κοινότητα", σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Arthur Van Slooten, κορυφαίος αναλυτής της Societe Generale.
Ειδικότερα, ο Arthur Van Slooten βλέπει σημαντικές αγοραστικές ευκαιρίες για τις τραπεζικές μετοχές και τις μετοχές των αγορών του ευρωπαϊκού Νότου.
Ειδική μνεία κάνει ο ίδιος στην έκβαση των ιταλικών εκλογών, που έχουν προγραμματιστεί για το διήμερο 24 και 25 Φεβρουαρίου.
"Οι ευρωπαϊκές αγορές θα κερδίσουν το ενδιαφέρον των επενδυτών, υπό μια προϋπόθεση όμως...", σχολιάζει με νόημα ο αναλυτής και εξηγεί: Προϋπόθεση είναι η ιταλική κάλπη να καταλήξει στο σχηματισμό μιας κυβέρνησης, η οποία θα δεσμευθεί για τη συνέχιση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, προκειμένου το ιταλικό χρέος να καταστεί βιώσιμο.
"Οι ιταλικές εκλογές θα οδηγήσουν σε μια τέτοια κυβέρνηση, ικανή να συνεχίσειστο στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων", εξηγεί, σε αισιόδοξο τόνο, ο Andrea Williams, fund manager στην Royal London Asset Management.
"Η έκβαση των ιταλικών εκλογών θα είναι θετική και θα καθησυχάσει τους επενδυτές", υποστηρίζει ο Andrea Williams.
Και ο ίδιος προβλέπει διατήρηση της ανόδου των ευρωπαϊκών αγορών, επικαλούμενος τα ολοένα και βελτιούμενα εταιρικά αποτελέσματα.
"Η Ιταλία είναι ένα ακόμη εμπόδιο, αλλά θα ξεπεραστεί", σχολιάζει ο  fund manager της Royal London Asset Management.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης