Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Societe Generale: Mε νίκη Αναστασιάδη την Κυριακή, ανοίγει ο δρόμος για συμφωνία εντός του Μαρτίου για το κυπριακό πακέτο διάσωσης - Αλλά η βοήθεια θα συνοδεύεται από αυστηρoύς όρους - Συστημικός ο κίνδυνος της Κύπρου για την Ευρωζώνη

Societe Generale: Mε νίκη Αναστασιάδη την Κυριακή, ανοίγει ο δρόμος για συμφωνία εντός του Μαρτίου για το κυπριακό πακέτο διάσωσης - Αλλά η βοήθεια θα συνοδεύεται από αυστηρoύς όρους - Συστημικός ο κίνδυνος της Κύπρου για την Ευρωζώνη
Αυξημένες πιθανότητες να υπάρξει συμφωνία για το κυπριακό πακέτο διάσωσης διακρίνει η Societe Generale, στην τελευταία 14σέλιδη έκθεσή της "On our minds today", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο οίκος, εστιάζοντας στην περίπτωση της Κύπρου, οι πιθανότητες για άμεση συμφωνία για το πακέτο διάσωσης της χώρας αυξάνονται, κυρίως μετά τη νίκη του Ν. Αναστασιάδη στον πρώτο γύρο των εκλογών που έλαβε χώρα την περασμένη Κυριακή.
Κατά τη Societe Generale, μια οριστική νίκη του Αναστασιάδη στην Κύπρο θα σηματοδοτήσει αυτόματα το εξής: Πως ξεκινούν εκ νέου οι διαπραγματεύσεις κυπριακής πλευράς και τρόικας με στόχο την οριστικοποίηση του πακέτου στήριξης της χώρας.
Ο οίκος σημειώνει πως η νίκη του Αναστασιάδη στον πρώτο γύρο ήταν σχετικά εύκολη, αφού κατόρθωσε να συγκεντρώσει το 45,4% των ψήφων.
"Η προσοχή τώρα στρέφεται στον δεύτερο γύρο των κυπριακών εκλογών, στις 24 Φεβρουαρίου", υποστηρίζει η Societe Generale και εξηγεί:
"Εάν ο Ν. Αναστασιάδης αναδειχθεί νικητής και κατά τον δεύτερο γύρο των εκλογών, οι αναλυτές εκτιμούν πως θα καταφέρει να εξασφαλίσει ένα πακέτο διάσωσης για την Κύπρο σχετικά σύντομα, καθώς έχει δεσμευθεί πως θα εργαστεί στην κατεύθυνση επίτευξης συμφωνίας με τους διεθνείς πιστωτές".
Ωστόσο, όπως προβλέπει ο οίκος, η όποια συμφωνία αποφασιστεί για την Κύπρο, ενδεχομένως να συνοδεύεται από πολύ αυστηρούς όρους, αυστηρότερους ίσως από ότι αρχικά αναμενόταν, αφού οι Ευρωπαίοι έχουν πλέον καταλήξει πως το θέμα της μικρής Κύπρου δεν αποκλείεται να αναδειχθεί σε συστημικό κίνδυνο.
Κατά τη Societe Generale, η πολυπόθητη συμφωνία για το κυπριακό πακέτο διάσωσης ενδεχομένως να επιτευχθεί τον Μάρτιο.
Εστιάζοντας τέλος ο οίκος, στην εν λόγω έκθεσή του, στην πορεία του συνόλου της ευρωπαϊκής οικονομίας, σημειώνει χαρακτηριστικά: Οι ευρωπαϊκές αγορές στην τρέχουσα συγκυρία κινούνται γενικά σε ένα κλίμα ηρεμίας, ενώ και το ευρώ σταθεροποιείται, στον απόηχο της έκβασης της Συνόδου της G20.

Μαρίνα Φούντα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης