Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Η εκκαθάριση στο ΧΑ έχει ήδη ξεκινήσει - Πλήρης επιβεβαίωση του bankingnews.gr για τις διαγραφές εισηγμένων - Αποκλειστικά, ποιες είναι οι επόμενες υποψήφιες προς διαγραφή...

Η εκκαθάριση στο ΧΑ έχει ήδη ξεκινήσει - Πλήρης επιβεβαίωση του bankingnews.gr για τις διαγραφές εισηγμένων - Αποκλειστικά, ποιες είναι οι επόμενες υποψήφιες προς διαγραφή...
Επιβεβαιώθηκε το www.bankingnews.gr στις 6 Φεβρουαρίου 2013 αναφέροντας χαρακτηριστικά τα εξής: «Η εκκαθάριση έχει ήδη ξεκινήσει. Είμαστε σε διαρκή επαφή με το ΧΑ και σύντομα θα ανακοινωθούν συγκεκριμένες πληροφορίες».
Τη δήλωση αυτή έκανε αποκλειστικά στο www.bankingnews.gr πηγή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς προαναγγέλλοντας την έναρξη της εκκαθάρισης για δεκάδες μετοχές που παραμένουν ανενεργές χρηματιστηριακά ενώ δεν επέδειξαν και σημεία ανάκαμψης παρά το γεγονός ότι τους δόθηκε χρόνος από τις εποπτικές αρχές.
Χθες διεγράφησαν οι 7 από τις 20 υποψήφιες.
Ακολουθούν προς διαγραφή οι εξής εισηγμένες: Xαλυβδόφυλλα, Σαος Σαμοθράκης, Altius Επενδυτική, Microland Computers, Μαξίμ Περτσινίδης, Ενωμενη Κλ/για, Πραξιτέλειο Θεραπευτήριο, Αλμα-Ατέρμων, Εμπορικός Δεσμός, Καρδασιλαρης, Πετζετάκις, Τεξαπρέτ, Εικόνα&Ηχος.
Εχει δοθεί προθεσμία στις εισηγμένες Microland, Kαρδασιλάρης, Πετζετάκις, Τεξαπρέτ προκειμένου να άρουν τους λόγους που επιβάλουν τη διαγραφή των μετοχών τους.
Οι εταιρίες έχουν την υποχρέωση δημοσιοποίησης εξάμηνης έκθεσης αναφοράς προόδου των ενεργειών για τις οποίες έχουν δεσμευθεί, προς ενημέρωση του επενδυτικού κοινού. Σύντομα ετήσια αναστολή διαπραγμάτευσης συμπληρώνουν και οι μετοχες της Χ.Κ.Τεγόπουλος, της Ridenco, και της Κλωνατέξ.
Να αναφέρουμε ότι από το 2008 που ξεκινά η κρίση μέχρι και σήμερα εχουν διαγραφεί από το ΧΑ για διάφορους λογους (εξαγορές-συγχωνευσεις-οικονομική ασφυξια) οι εξής εισηγμένες:
Ιμάκο, Rainbow, Singular Logic, Ωμέγα ΑΕΕΧ, Χ. Μπενρουμπή, ΑΒ Βασιλόπουλος, Εκδόσεις Λυμπέρη, Αγροτική Ασφαλιστική, Informer, Elmec Sport, Vivartia, Folli Follie ABEE, Hitech,Marfin  Eγνατία Τραπεζα, Βάρδας, Δίας αεεχ, Vivere,Αλυσίδα, Crown Hellas, Εμπορικη τράπεζα, Interinvest αεεχ, Sciens, Εuroline αεεχ, Ελφίκο και Ευρωσυμμετοχές, Elbisco.
Το 2013 έχουν διαγραφεί ηδη η Olympic Catering, Ιπποτούρ και ακολουθούν η Eurodrip, η S&B και η Εurobank. Το 2006 ήταν η χρονιά με τις περισσότερες διαγραφές (41) , η πλειονότητα των οποίων (29) αφορούσε σε διαγραφές κατόπιν απόφασης της Επιτροπης Κεφαλαιαγοράς.
Ιστορικά η διαδικασία οριστικών διαγραφών μετοχών από το χρηματιστηριακό ταμπλό ξεκίνησε στις 2 Φεβρουαρίου 2006. Οι πρώτες που διεγράφησαν παρουσίασαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα από τη δεκαετία του 1990. Πρόκειται για τις εξής εταιρίες: ΔΑΝΕ, Θεσσαλική, Δάριγκ, Cosmos, Globe, Ipirotiki Software&Publications, Connection, Datamedia, Ευρωπαϊκή Τεχνική, Τεχνοδομή, Δυναμική Ζωή.

Ανέστης Ντόκας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης