Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Societe Generale: Η σύγχυση στην Ευρωζώνη καλά κρατεί - Οι Έλληνες κατηγορούν τους Γερμανούς, οι Γερμανοί τους Έλληνες και η κρίση είναι ακόμη εδώ! Οι εκκεντρικές ιδέες των κεντρικών τραπεζών απειλούν με κατάρρευση ολόκληρες κοινωνίες!

Societe Generale: Η σύγχυση στην Ευρωζώνη καλά κρατεί - Οι Έλληνες κατηγορούν τους Γερμανούς, οι Γερμανοί τους Έλληνες και η κρίση είναι ακόμη εδώ! Οι εκκεντρικές ιδέες των κεντρικών τραπεζών απειλούν με κατάρρευση ολόκληρες κοινωνίες!
"Οι εκκεντρικές και συχνά λοξές... ιδέες των κεντρικών τραπεζών για τη διαμόρφωση της νομισματικής τους πολιτικής είναι επικίνδυνες. Είναι εκείνες που μπορεί να οδηγήσουν στην κατάρρευση ολόκληρες κοινωνίες!".
Την ανωτέρω σκληρή άποψη διατυπώνει ο Dylan Grice, εκ των γνωστότερων αναλυτών της Societe Generale, στην τελευταία του έκθεση για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, την οποία παρουσιάζει το www.bankingnews.gr
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο Grice στην εν λόγω έκθεση, πλέον εμφανίζεται πιο ανήσυχος από ποτέ για τον κοινωνικό "εξευτελισμό" που μπορούν να προκαλέσουν οι κατά καιρούς αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών του πλανήτη για τη διαμόρφωση της νομισματικής τους πολιτικής.
"Ο κάθε πολίτης - ανά τον κόσμο - βλέπει μέρα με τη μέρα το νόμισμα της χώρας του να αποδυναμώνεται όλο και περισσότερο. Με το ίδιο νόμισμα αγοράζει πλέον όλο και λιγότερα αγαθά, σε σχέση με εκείνα που μπορεί να αγόραζε πριν από μερικούς μήνες ή πριν από λίγα χρόνια", τονίζει ο αναλυτής και εξηγεί: Κανείς όμως δεν μπαίνει στον κόπο να αναζητήσει τον λόγο και την αιτία που όλα αυτά συμβαίνουν. Αντίθετα, συνεχίζει ο ίδιος, η τάση που δείχνει να επικρατεί δεν είναι άλλη από την εξής: Ο ένας ρίχνει το φταίξιμο και την ευθύνη στον άλλο για όλα τα κακώς κείμενα!
Και σημειώνει επίσης ο Grice: Τα "θύματα" (οι πολίτες) που χαρακτηρίζονται από άγνοια για όσα συμβαίνουν δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν ποιος είναι ο ο πραγματικός εχθρός τους... Έτσι, δημιουργούν από μόνοι τους τον εχθρό τους...
Εστιάζοντας στη συνέχεια ο αναλυτής στην περίπτωση της Ευρωζώνης που μαστίζεται ακόμη από την κρίση χρέους, τονίζει: Το ίδιο ισχύει και για την ευρωπαϊκή οικονομία. Το 99% κατηγορεί το υπόλοιπο 1% και το 1% ψάχνει να κατηγορήσει κάποιον άλλο!
"Οι Γερμανοί κατηγορούν τους Έλληνες για τις πιστωτικές "φούσκες" που απειλούν την Ευρωζώνη, ενώ από την πλευρά τους οι Έλληνες κατηγορούν τους Γερμανούς και τους λοιπούς ξένους για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει...", προσθέτει με νόημα ο Grice.
Και επισημαίνει: Το ίδιο ισχύει και στην Ιταλία, αλλά και εκτός Ευρωζώνης, σε Ιαπωνία και Κίνα για παράδειγμα...
Και φυσικά, καταλήγει ο Grice, όλοι τείνουν να κατηγορήσουν για όλα τους τραπεζίτες, σαν να είναι η απόλυτη πηγή του κακού...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης