Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Κοντά στα 1,20 δολ. αναμένουν το ευρώ Deutsche Bank και Societe Generale - Πιθανή μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ θα επιβεβαιώσει το καθοδικό σενάριο - Στο 1,32 δολ. βλέπει το ευρωπαϊκό νόμισμα η JP Morgan

Κοντά στα 1,20 δολ. αναμένουν το ευρώ Deutsche Bank και Societe Generale - Πιθανή μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ θα επιβεβαιώσει το καθοδικό σενάριο - Στο 1,32 δολ. βλέπει το ευρωπαϊκό νόμισμα η JP Morgan
Χαμηλότερα αναμένουν το ευρώ φέτος οι αναλυτές της Deutsche Bank, την ώρα που πληθαίνουν οι φήμες περί επικείμενης μείωσης του βασικού επιτοκίου της ΕΚΤ. Παραμένουμε απαισιόδοξοι για το κοινό νόμισμα, το οποίο αναμένεται να υποχωρήσει στα 1,20 δολάρια ως το τέλος του 2013", υπογραμμίζει η γερμανική τράπεζα.
"Μετά τη δέσμευση της bank of Japan για την ανάληψη περαιτέρω δράσης αν χρειαστεί, αναμέναμε διαφορετικές από τις συνηθισμένες αντιδράσεις εκ μέρους των EKT και Federal Reserve", τονίζουν, για να συμπληρώσουν ότι από μέρους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζες ανέμεναν περαιτέρω χαλάρωση, ενώ από τη Fed σταδιακή απόσυρση του QE. Παρακολουθώντας τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, οι αναλυτές της Deutsche Bank αναμένουν σημαντική πτώση για το ευρώ.
Κάτω των 1,25 δολαρίων είναι πιθανό να βρεθεί το ευρώ στο επόμενο δίμηνο, σύμφωνα με νέα ανάλυση της JΡ Morgan. Η αμερικανική τράπεζα για την ώρα διατηρεί αμετάβλητες τις εκτιμήσεις της για τα 1,32 δολάρια το β΄ 3μηνο και 1,34 το δ΄ 3μηνο για το ευρώ, ωστόσο, εκφράζει έντονους προβληματισμούς.
Στα 1,20 δολάρια εκτιμά ότι θα καταρακυλήσει το ευρώ η γαλλική τράπεζα Societe Generale. Σε νέα έκθεσή της αναλύει τους λόγους για τους οποίους η πολιτική λιτότητας που επιβάλλεται στην ευρωζώνη δεν λειτουργεί...
Όπως εξηγεί στην τηλεόραση του Bloomberg ο Kit Juckes, επικεφαλής συναλλαγματικής στρατηγικής στη Societe Generale, αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην ευρωζώνη, είναι η επιβολή λιτότητας στις κυβερνήσεις των χωρών – μελών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μειώνονται οι δαπάνες και οι επενδύσεις του δημοσίου τομέα, προκειμένου να τεθούν υπό έλεγχο τα δημοσιονομικά ελλείμματα, την ώρα που οι μισθοί και η απασχόληση βρίσκονται υπό πίεση στον ιδιωτικό τομέα.
Σύμφωνα με τη Societe Generale, αν οι κυβερνήσεις εξοικονομήσουν χρήματα, τα εισοδήματα των πολιτών θα συρρικνωθούν, δεν θα μπορούν να δανείζονται κι αυτό θα οδηγήσει σε ένα περιβάλλον που δεν είναι κατάλληλο για επενδύσεις. Γι αυτό ο γαλλικός οίκος εκτιμά ότι το ευρώ θα υποχωρήσει στα 1,20 δολ. εντός του 2013.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης