Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Ιστορικό ρεκόρ εξόδου εταιρειών στο ΧΑ για το 2011 - Σε αναμονή άλλες 2 εισηγμένες με το ξεκίνημα του 2012

tags :
Ιστορικό ρεκόρ εξόδου εταιρειών στο ΧΑ για το 2011 - Σε αναμονή  άλλες 2 εισηγμένες με το ξεκίνημα του 2012
Μέσα σε 12 μήνες κατεγράφη ιστορικό ρεκόρ διαγραφών μέσω δημοσίων προτάσεων, στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, καθώς ήδη 10 εισηγμένες οδηγήθηκαν  σε διαδικασία εξόδου από το Χ.Α. έναντι εννέα διαγραφών το 2010.
Ταυτόχρονα 2 εισηγμένες (Crown Hellas και Rilken) αναμένεται να αποχαιρετήσουν το ΧΑ μέσα στο α' εξάμηνο του 2012.
Στη διάρκεια της φετινής χρονιάς που εκπνέει σε 8 συνεδριάσεις από σήμερα διεγράφησαν οι εξής μετοχές: Vivere, Emporiki Bank,  Folli Follie, Elmec Sport, Δίας Επενδυτική, Interinvest ΑΕΕΧ, EUroline ΑΕΕΧ, Βάρδας, Marfin Egnatia, Vivartia.
Mέχρι το α' τρίμηνο της νέας χρονιάς  θα διαγραφεί και η  Crown Hellas, όπου για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού θα απαλλοτριωθούν οι μετοχές που ανήκουν στη Mitica και σε ομάδα μετόχων που ελέγχουν το 14% του μετοχικού κεφαλαίου και αντιδρούν στη δημόσια πρόταση της εισηγμένης.
Το 2010 διεγράφησαν μέσω των υποχρεωτικών δημοσίων προτάσεων οι εξής εισηγμένες: Rainbow (ημερομηνία διαγραφής 3 Φεβρουαρίου), Singular Logic (30 Μαρτίου), Μπενρουμπής (7 Σεπτεμβρίου), ΑΒ Βασιλόπουλος (1η Οκτωβρίου), Εκδόσεις Λυμπέρη (1η Οκτωβρίου), Αγροτική Ασφαλιστική (12 Οκτωβρίου) και Informer (2 Δεκεμβρίου).
Το 2009 είχαν διαγραφεί από το Χ.Α. οι μετοχές της Πειραιώς Leasing, του Ρόκα, της Γρηγόρης και της Multirama.
To 2008 το Χ.Α. διέγραψε έξι εισηγμένες (Unisystems, Νεοχημική, Everest, Cosmote, Ελαΐς και Εθνική Ασφαλιστική).
Το 2007 διεγράφησαν επίσης έξι εταιρείες (Notos Com, Alpha Leasing, Φοίνιξ-Metrolife, Hyatt, Δέλτα Παγωτού και Γερμανός) ενώ το 2005 διεγράφη με δημόσια πρόταση μόνο η Kωτσόβολος που είχε εξαγοραστεί από την Dixons.

Ανέστης Ντόκας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης