Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Μια παρέμβαση της ΕΚΤ στο ευρώ δεν θα είναι σωστή κίνηση υποτηρίζει η UBS

tags :
Μια παρέμβαση της ΕΚΤ στο ευρώ δεν θα είναι σωστή κίνηση υποτηρίζει η UBS
Το ευρώ θα συνεχίσει την πτωτική του πορεία, καθώς η λήψη περαιτέρω μέτρων από τις χώρες της Ευρωζώνης προκειμένου να μειωθούν τα υπέρογκα ελλείμματα θα συνεχίσει να δρα ανασταλτικά στις όποιες προσπάθειες για ανάκαμψη, ακόμη και αν η εφαρμογή των εν λόγω μέτρων κρίνεται αναγκαία για τη διατήρηση της σταθερότητας στην Ευρωζώνη....

Τα ανωτέρω επισημαίνει σε έκθεσή της η UBS, εκτιμώντας παράλληλα ότι για την ώρα μια μεγάλη διόρθωση στην ισοτιμία ευρώ/δολαρίου δεν κρίνεται πιθανή, καθώς σε ένα τόσο δυσμενές περιβάλλον οι επενδυτές θα εμφανίζονται διστακτικοί να επενδύσουν στο ευρώ.
Η UBS διατηρεί στα 1,20 δολάρια την τιμή στόχο, υπονοώντας ωστόσο ότι η ισοτιμία ενδέχεται να βρεθεί και κάτω από αυτά τα επίπεδα.
Στην έκθεσή της η UBS σχολιάζει και τις εντεινόμενες φήμες για άμεση παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στο ευρώ, σημειώνοντας ότι μια τέτοια παρέμβαση δεν κρίνεται κατάλληλη, αν ληφθεί υπόψη ότι η διολίσθηση του ευρώ δεν είναι η αιτία των προβλημάτων της Ευρωζώνης, αλλά η αντανάκλασή τους.
Η απόφαση της Γερμανίας να προχωρήσει στην απαγόρευση του naked short selling ενίσχυσε την αβεβαιότητα των επενδυτών, συνεχίζει η UBS.
Κυρίως αυτό που εντείνει τις ανησυχίες είναι ότι η εν λόγω απόφαση δεν αφορά μια συλλογική απόφαση των Ευρωπαίων, αλλά μια μεμονωμένη κίνηση από την πλευρά της Γερμανίας, γεγονός που μπορεί να μεταφραστεί ως αδυναμία της Ευρώπης να δράσει σε συλλογικό πλαίσιο.
Τέλος, η UBS σημειώνει ότι η λήψη πρόσθετων μέτρων για τη μείωση των ελλειμμάτων από τις χώρες της Ευρωζώνης καθώς και η εφαρμογή νέων, αυστηρότερων οικονομικών ρυθμίσεων από τις αρχές είναι απλά θέμα χρόνου.

news@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης