Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Ξαναχτυπά ο Dr Doom - Διαλυμένο τρένο σε αργή κίνηση η κατάσταση στην Ευρώπη - Οδηγείται μοιραία εκτός ευρώ μέχρι το 2013 η Ελλάδα

tags :
Ξαναχτυπά ο Dr Doom - Διαλυμένο τρένο σε αργή κίνηση η κατάσταση στην Ευρώπη - Οδηγείται μοιραία εκτός ευρώ μέχρι το 2013 η Ελλάδα
Ως ένα «διαλυμένο τρένο που κινείται σε αργή κίνηση» χαρακτήρισε την Ευρώπη ο νομπελίστας οικονομολόγος Nouriel Roubini, σε συνέντευξή του στο CNBC, κρούοντας για ακόμη μία φορά τον κώδωνα του κινδύνου για την Ελλάδα, καθώς προβλέπει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ μέχρι το επόμενο έτος.
Ο Roubini, που πέρυσι προέβλεψε ότι έρχεται μία τέλεια «καταιγίδα» το 2013, εκτιμά ότι την έξοδο από το ευρώ δεν θα δει μόνο η Ελλάδα, αλλά θα ακολουθήσουν και ακόμη δύο ή τρία κράτη-μέλη της ευρωζώνης κατά τη διάρκεια των επόμενων ετών.
«Η Ευρώπη θα είναι τυχερή αν καταλήξει σε στασιμότητα διάρκειας 10 ετών, όπως η Ιαπωνία», δήλωσε ακόμη ο νομπελίστας οικονομολόγος, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι οι αμερικανικές μετοχές δεν αναμένεται να «δουν» κατακόρυφη πτώση το τρέχον έτος.
Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι ο χαρακτηρισμός Dr Doom που αποδίδουν στον Nouriel Roubini, δεν είναι ούτε τυχαίος, ούτε άδικος. Την επομένη των ελληνικών εκλογών ο γνωστός οικονομολόγος έσπευσε να σχολιάσει το αποτέλεσμα μέσω του λογαριασμού του στο twitter. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ελλάδα βρίσκεται σε πολιτικό χάος, ενώ την χαρακτήρισε ως «ένα διαλυμένο τρένο που οδηγείται μοιραία στη χρεοκοπία και την έξοδο από το ευρώ».
Tον ίδιο χαρακτηρισμό έχει χρησιμοποιήσει και μία ακόμη φορά, αρκετούς μήνες πριν τις εκλογές και την ανατροπή που σημειώθηκε στο εκλογικό αποτέλεσμα. Στις 29 Ιανουαρίου του 2012 επανήλθε στο προσκήνιο χωρίς κανένα ίχνος αισιοδοξίας για την Ελλάδα, επιμένοντας ότι η χώρα θα έχει τεθεί εκτός ευρωζώνης πριν από το τέλος του έτους. Μάλιστα, χαρακτήρισε και τότε την ευρωζώνη με ένα τρένο το οποίο εκτροχιάζεται σε αργή κίνηση!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης