Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Weber (UBS): Μπορεί η επικείμενη Σύνοδος Κορυφής να μη λύσει τα προβλήματα της Ευρωζώνης... αλλά το ευρώ θα επιβιώσει - Εκπέμπει SOS για τον ισολογισμό της ΕΚΤ

Weber (UBS): Μπορεί η επικείμενη Σύνοδος Κορυφής να μη λύσει τα προβλήματα της Ευρωζώνης... αλλά το ευρώ θα επιβιώσει - Εκπέμπει SOS για τον ισολογισμό της ΕΚΤ
Συγκρατημένα αισιόδοξος για την πορεία της Ευρωζώνης και του ευρώ εμφανίζεται ο Α. Weber, νυν πρόεδρος της UBS και πρώην επικεφαλής της Bundesbank.
Όπως εξηγεί o Weber, η επικείμενη Σύνοδος Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών δεν πρόκειται να δώσει την απάντηση στην κρίση χρέους, αφού δεν θα ληφθούν οριστικές αποφάσεις στα μείζονα θέματα που απασχολούν την Ευρωζώνη.
Ωστόσο, διαμηνύει πως το ευρώ θα κατορθώσει να επιβιώσει, παρά τη συνεχιζόμενη κρίση χρέους.
Ταυτόχρονα, ο ίδιος προειδοποιεί για τον διογκούμενο ισολογισμό της ΕΚΤ, εξηγώντας πως είναι έκθετος σε κινδύνους που σχετίζονται με την μακροπρόθεσμη πορεία του πληθωρισμού της Ευρωζώνης.
Εξαιρετικά σημαντικοί είναι οι κίνδυνοι μετάδοσης της κρίσης που απορρέουν από πιθανό Grexit, επισήμανε νωρίτερα ο Jens Weidmann, ο νυν επικεφαλής της Bundesbank, καλώντας ωστόσο την Ευρώπη να μην υποκύψει στον εκβιασμό περι πιθανής αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ.
Ο ίδιος με νέες δηλώσεις του απέκλεισε το ενδεχόμενο εκχώρησης εθνικών δικαιωμάτων στα πλαίσια της ευρωζώνης, ενώ αναφέρθηκε και στην τραπεζική ένωση.
"Η τραπεζική ένωση δεν θα έχει νόημα χωρίς δημοσιονομική ένωση", επισήμανε ο Weidmann, υπογραμμίζοντας πως η Ευρώπη πρέπει να κάνει χρήση των εργαλείων που ήδη έχει για την αντιμετώπιση της κρίσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης