Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Μέχρι τέλος Νοεμβρίου οι εγκρίσεις τραπεζών για τις αναδιαρθρώσεις δανείων σε εισηγμένες

tags :
Μέχρι τέλος Νοεμβρίου οι εγκρίσεις τραπεζών για τις αναδιαρθρώσεις δανείων σε εισηγμένες
Οι σκληρές διαπραγματεύσεις των τραπεζών με εισηγμένες που εμφανίζουν μεγάλα δανειακά βάρη ολοκληρώνονται σταδιακά μέχρι το τέλος της εβδομάδας που ανακοινώνονται και τα αποτελέσματα εννεαμήνου.
Πριν 2 εβδομάδες ο επιχειρηματίας Πρόδρομος Εφιετζόγλου ενημέρωσε το ΧΑ ότι η Μηχανική στο πλαίσιο της κεφαλαιακής της αναδιάρθρωσης και της αναχρηματοδότησης  των δανείων του ποσού 160 εκατ. ευρώ, έχει ήδη υπογράψει σύμβαση κοινοπρακτικού δανείου ύψους 7 εκατ. ευρώ ως πρόσθετη χρηματοδότηση με τις τράπεζες Eurobank, Εmporiki Bank, Εθνική τράπεζα, Alpha Bank και τράπεζα Κύπρου. Χθες η Μαϊλλης ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε και εγκρίθηκε η βασική συμφωνία με τους πιστωτές του Ομίλου.  Η Εταιρεία θα χρηματοδοτηθεί άμεσα, με 8 εκατ. ευρώ, έναντι του νέου Κεφαλαίου Κίνησης ύψους 16 εκατ., που θα κατευθυνθούν στην ενίσχυση του επιχειρηματικού κεφαλαίου, γεγονός που θα επηρεάσει θετικά την ρευστότητα. Υπό αυτές τις συνθήκες, ο Όμιλος εισέρχεται πλέον σε μια νέα εποχή, βιώσιμης ανάπτυξης και αναμένεται να αξιοποιήσει περαιτέρω το δυναμικό και τεχνολογικό του προβάδισμα, στις αναπτυσσόμενες αγορές.
Σε διαδικασία αναδιάρθρωσης των δανείων τους βρίσκονται ακόμη η εταιρία Cardico, η Ναυτιλιακή Εταιρία Λέσβου που έχει υψηλό δανεισμό, η Nutriart που βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες για την αναχρηματοδότηση δανείων ύψους 87,4 εκατ. ευρώ.

Ανέστης Ντόκας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης