Τελευταία Νέα
Επισημάνσεις για μετοχές

Τα δύο μεγάλα ''αγκάθια'' της Eurobank

tags :
Τα δύο μεγάλα ''αγκάθια'' της Eurobank
ΕΥΡΩΒ: Σύμφωνα, λοιπόν, με τους αναλυτές της Barclays, που εξετάζουν ειδικά την πορεία και τη θέση των τραπεζών, το πρώτο και πιο σημαντικό αρνητικό στοιχείο της Eurobank, αφορά στο δείκτη Texas Ratio...

Δηλαδή, σε αυτόν που έχει αριθμητή τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και παρανομαστή, προβλέψεις συν τα ίδια κεφάλαια (NPLs/ provision + capital = Texas Ratio).

Δυστυχώς, για την Eurobank, έχει τον τρίτο χειρότερο δείκτη πανευρωπαϊκά, μεταξύ 48 ευρωπαϊκών τραπεζών, με βάση την αξιολόγηση και τα στοιχεία της Barclays. Αντίστοιχα, τον καλύτερο δείκτη Texas Ratio, έχει η UBS και από την Ελλάδα, η Εθνική Τράπεζα.

Το δεύτερο μεγάλο αγκάθι για την προσφάτως ιδιωτικοποηθείσα τράπεζα, μετά τη διάσωσή της με κρατικό χρήμα, έχει να κάνει με το γεγονός ότι έχει να ξεχρεώσει και τα 950 εκατ. ευρώ των προνομιούχων μετοχών...

Θέμα για το οποίο η ίδια δήλωσε στη Barclays ότι δεν σκοπεύει στο άμεσο μέλλον να το ρυθμίσει.

Ακριβώς για το λόγο αυτό οι ξένοι προτιμούν την Πειραιώς και την Alpha Bank, που έχουν εξοφλήσει τις προνομιούχες μετοχές προς το Δημόσιο - άρα μπορούν πλέον να διανείμουν μέρισμα - ενώ η Εθνική θα τις αποπληρώσει το 2015.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης