Τελευταία Νέα
Επισημάνσεις για μετοχές

Χ.Α.: Εταιρείες με δυναμικό παρόν και ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης [1].

tags :
Χ.Α.: Εταιρείες με δυναμικό παρόν και ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης [1].
Σε περιόδους πολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας, είναι επόμενο οι χρηματιστηριακές αγορές να υφίστανται αρνητικές συνέπειες και οι επενδυτές να αναζητούν ανθεκτικούς μετοχικούς τίτλους...

Προκειμένου, αφενός να περιορίσουν στο ελάχιστο δυνατό τις απώλειές τους, αλλά ταυτοχρόνως να χτίσουν θέση σε μετοχές, που σε ομαλοποίηση των καταστάσεων, θα αποφέρουν σημαντικά κέρδη.

Το ελληνικό χρηματιστήριο, παρά τις πιέσεις που δέχεται -καθώς οι διεργασίες και οι συζητήσεις με τους εταίρους και δανειστές μας, δεν έχουν ακόμα ορατό αποτέλεσμα- περιλαμβάνει στους κόλπους του εταιρείες με δυναμικό παρόν και ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης.

Ακριβώς σε παρόμοιες περιόδους, οι επενδυτές στρέφονται σε μετοχές εταιρειών, που έχουν το πλεονέκτημα, τόσο των ισχυρών εξαγωγών, όσο και των προοπτικών περαιτέρω κερδοφόρου πορείας. 

Στρέφονται, δηλαδή, στην αναζήτηση των ονομαζόμενων ασφαλών καταφυγίων, τα οποία και τις απώλειές τους μετριάζουν και με την πρώτη αναστροφή κλίματος, θα έχουν θετική αντίδραση

Αλλά και γρήγορη κάλυψη των όποιων απωλειών και κυρίως επίτευξη σημαντικών αποδόσεων, λόγω ακριβώς των προοπτικών που διαθέτουν.

Στην κατηγορία αυτή μετοχών, δικαιωματικά εντάσσεται ο Μυτιληναίος, καθώς το 62% του τζίρου του εφέτος θα προέλθει από ξένες αγορές, δηλαδή ένα ποσό της τάξης των 738 εκατ. ευρώ

Εκ των οποίων τα 534 εκατ. θα προέλθουν από το Αλουμίνιο Ελλάδος, το οποίο τιμολογεί φυσικά σε δολάρια. Ο δε καθαρός τραπεζικός δανεισμός του στο πρώτο τρίμηνο ήταν 427 εκατ. ευρώ.

Σημειώστε, όμως, το εξής: ο δανεισμός του είναι μόνο σε ελληνικές τράπεζες και στην απίθανη και απευκταία περίπτωση επιστροφής στο παλιό εγχώριο νόμισμα, οι οφειλές του θα είναι σε δραχμές και τα έσοδά του σε σκληρό νόμισμα, κυρίως δολάριο. 

Η κοστολογική του βάση θα είναι επίσης σε δραχμές, γεγονός που θα καταστήσει τον όμιλο ανταγωνιστικότερο. Άρα, δεν έχει να φοβάται τίποτα, αλλά όπως όλες οι επιχειρήσεις προετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο.

Υπάρχει ένα ακόμα, βεβαίως, πολύ καλό νέο για τον Μυτιληναίο, το πρότζεκτ στην Κύπρο, το οποίο φαίνεται ότι ή δεν το αξιολόγησε σωστά η αγορά ή δεν έδωσε την προσοχή που έπρεπε. 

Πρόκειται για την κατασκευή υποδομών παραλαβής LNG και προώθησής του στις ηλεκτροπαραγωγικές εγκαταστάσεις Βασιλικού και την προμήθεια του Δημοσίου για επτά χρόνια.

Στον σχετικό διαγωνισμό, υπενθυμίζεται ότι ο Μυτιληναίος κατέρχεται μέσω της M&M GAS (κοινοπραξία με όμιλο Μότορ Όιλ) και σε συνεργασία με την ολλανδική Trafigura και τη ΜΕΤΚΑ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης