Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

Τρ. Κύπρου: Εγκρίθηκε η εισαγωγή μετατρέψιμων αξιογράφων

tags :
Τρ. Κύπρου: Εγκρίθηκε η εισαγωγή μετατρέψιμων αξιογράφων
Στις 5 Απριλίου 2011 η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου ενέκρινε τη δημόσια προσφορά και εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου και στο Χρηματιστήριο Αθηνών μέχρι 1.342.422.297 Μετατρέψιμων Αξιογράφων Ενισχυμένου Κεφαλαίου ονομαστικής αξίας 1,00 ευρώ το κάθε ένα της Τράπεζας Κύπρου.
Δικαίωμα συμμετοχής στην έκδοση των Μετατρέψιμων Αξιογράφων Ενισχυμένου Κεφαλαίου με βάση Δικαίωμα Προτεραιότητας για Εγγραφή θα έχουν οι εγγεγραμμένοι μέτοχοι της Τράπεζας τόσο στο Κεντρικό Μητρώο / Αποθετήριο του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου όσο και στο Σύστημα Άυλων Τίτλων (ΣΑΤ) των Ελληνικών Χρηματιστηρίων (ΕΧΑΕ) την Τρίτη 12 Απριλίου 2011 (Ημερομηνία Αρχείου) (οι Δικαιούχοι).
Δηλαδή, οι επενδυτές που θα προβούν σε αγορά μετοχών μέχρι τη λήξη της συνεδρίας του ΧΑΚ και του ΧΑ την Πέμπτη 7 Απριλίου 2011 θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην παρούσα έκδοση Μετατρέψιμων Αξιογράφων Ενισχυμένου Κεφαλαίου. Επίσης δικαιούχοι θα είναι και οι επενδυτές οι οποίοι θα είναι κάτοχοι (αποδέκτες) αξιών βάσει εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης η οποία θα ολοκληρωθεί την ημερομηνία αρχείου (12 Απριλίου 2011).
Από την Παρασκευή 8 Απριλίου 2011 (Ημερομηνία Αποκοπής) οι μετοχές της Τράπεζας θα διαπραγματεύονται στο ΧΑΚ και στο ΧΑ χωρίς δικαίωμα συμμετοχής στην έκδοση των Μετατρέψιμων Αξιογράφων Ενισχυμένου Κεφαλαίου.
Σχετικές επιστολές παραχώρησης Δικαιωμάτων Προτεραιότητας για Εγγραφή στα Μετατρέψιμα Αξιόγραφα Ενισχυμένου Κεφαλαίου, οι οποίες θα αποτελούν για τους Δικαιούχους την αίτηση εγγραφής στα Μετατρέψιμα Αξιόγραφα Ενισχυμένου Κεφαλαίου, καθώς και άλλο ενημερωτικό υλικό που αφορά τους όρους έκδοσης των Μετατρέψιμων Αξιογράφων Ενισχυμένου Κεφαλαίου καθώς και τις διαδικασίες εγγραφής θα αποσταλούν στους Δικαιούχους στις 20 Απριλίου 2011.
• Η Περίοδος Εγγραφών στην έκδοση των Μετατρέψιμων Αξιογράφων Ενισχυμένου Κεφαλαίου για τους Δικαιούχους Μετόχους (στη βάση των παραχωρηθέντων Δικαιωμάτων Προτεραιότητας) ορίζεται η 27 Απριλίου – 17 Μαϊου 2011.
• Ενδιαφερόμενοι επενδυτές (μέτοχοι ή μη), περιλαμβανομένων των κατόχων των Μετατρέψιμων Χρεογράφων 2013/2018, Μετατρέψιμων Αξιογράφων Κεφαλαίου, και Αξιογράφων Κεφαλαίου 12/2007 δύνανται να εγγραφούν για Μετατρέψιμα Αξιόγραφα Ενισχυμένου Κεφαλαίου που τυχόν παραμείνουν αδιάθετα (τα οποία δεν θα εγγραφούν από τους Δικαιούχους τους), κατά την περίοδο 27 Απριλίου – 17 Μαϊου 2011. Αιτήσεις Εγγραφής για τυχόν αδιάθετα Μετατρέψιμα Αξιόγραφα Ενισχυμένου Κεφαλαίου θα είναι διαθέσιμες στους ενδιαφερόμενους επενδυτές σε όλο το δίκτυο καταστημάτων της Τράπεζας Κύπρου σε Κύπρο και Ελλάδα.
Αιτήσεις εγγραφής στην έκδοση Μετατρέψιμων Αξιογράφων Ενισχυμένου Κεφαλαίου από Δικαιούχους αλλά και από τους ενδιαφερόμενους Επενδυτές, περιλαμβανομένων των κατόχων των Μετατρέψιμων Χρεογράφων 2013/2018, Μετατρέψιμων Αξιογράφων Κεφαλαίου, και Αξιογράφων Κεφαλαίου 12/2007, θα γίνονται κατά την περίοδο ως αναφέρθηκε πιο πάνω στα ακόλουθα σημεία:
Στην Κύπρο:
- σε όλο το δίκτυο των καταστημάτων της Τράπεζας Κύπρου
Στην Ελλάδα:
- σε όλο το δίκτυο των καταστημάτων της Τράπεζας Κύπρου, και
- μέσω των χειριστών (εκτός των Ελληνικών Χρηματιστηρίων) των λογαριασμών αξιών των δικαιούχων στο ΣΑΤ (χρηματιστηριακή εταιρία ή θεματοφύλακας), εφόσον συναινεί προς τούτο ο χειριστής

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης