Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

MIG: Στις 15/7 η επιστροφή κεφαλαίου

tags :
MIG: Στις 15/7 η επιστροφή κεφαλαίου
Η MARFIN INVESTMENT GROUP ανακοινώνει τα ακόλουθα:
Επιστροφή κεφαλαίου:
Ως ημερομηνία καταβολής της επιστροφής κεφαλαίου (0,10 ευρώ ανά μετοχή) έχει ορισθεί η 15η Ιουλίου 2010. Η καταβολή της επιστροφής του μετοχικού κεφαλαίου θα πραγματοποιηθεί μέσω της "MARFIN ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ".
H "MARFIN ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ" θα αποδώσει τα αναλογούντα ποσά στους Χειριστές των δικαιούχων μετόχων (Θεματοφύλακες - Μέλη του Χρηματιστηρίου Αθηνών), οι οποίοι (Χειριστές) έχουν δηλώσει ότι έχουν δικαίωμα είσπραξης της επιστροφής κεφαλαίου για τους πελάτες τους, προκειμένου να το καταβάλουν στους δικαιούχους. Μέτοχοι, οι οποίοι δεν έχουν παράσχει ή έχουν ανακαλέσει τη σχετική εξουσιοδότηση προς τους Χειριστές Λογαριασμών Σ.Α.Τ. και εν γένει μέτοχοι στους οποίους δεν θα καταστεί δυνατή η καταβολή μέσω Χειριστών Λογαριασμών Σ.Α.Τ. θα δύνανται αυτοπροσώπως ή δι' αντιπροσώπου (στην δεύτερη περίπτωση με προσκόμιση σχετικής εξουσιοδότησης η οποία θα φέρει τη θεώρηση του γνησίου της υπογραφής του μετόχου από Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών, αστυνομική, δημόσια ή δημοτική αρχή) να εισπράξουν τα ανωτέρω ποσά μέσω του δικτύου των καταστημάτων της "MARFIN ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ", προσκομίζοντας δημόσιο αποδεικτικό ταυτότητας (αστυνομικό δελτίο ταυτότητας, διαβατήριο σε ισχύ κλπ.)

Επανεπένδυση επιστροφής κεφαλαίου:
Οι μέτοχοι έχουν τη δυνατότητα να λάβουν την επιστροφή κεφαλαίου ("constructive dividend"), κατά τη διακριτική τους ευχέρεια, υπό μορφή μετοχών της MIG αντί σε μετρητά, ως ακολούθως:

Δικαίωμα να λάβουν την επιστροφή κεφαλαίου υπό μορφή μετοχών αντί σε μετρητά, έχουν οι δικαιούχοι της επιστροφής κεφαλαίου και συγκεκριμένα οι μέτοχοι της MIG που θα είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Μετόχων της "ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ" (εφεξής η "Ε.Χ.Α.Ε.") μετά το πέρας της εκκαθάρισης των συναλλαγών που θα έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τη λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών (εφεξής το "Χ.Α.") της 29ης Ιουνίου 2010. Ως ημερομηνία αρχείου (record date) έχει ορισθεί η 2η Ιουλίου 2010.
Με απόφαση της ως άνω Γενικής Συνέλευσης, εξουσιοδοτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο να καθορίσει την τιμή διάθεσης των μετοχών, η οποία θα είναι κατώτερη κατά 10% από το μέσο όρο της τιμής κλεισίματος της μετοχής της Εταιρίας στο Χρηματιστήριο Αθηνών των πέντε (5) πρώτων συνεδριάσεων κατά τις οποίες η μετοχή θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας κατ' εξουσιοδότηση της Γενικής Συνέλευσης όρισε προθεσμία για την άσκηση του δικαιώματος προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων η οποία αρχίζει την 17η Ιουνίου 2010, ημέρα Πέμπτη και λήγει την 2η Ιουλίου 2010, ημέρα Παρασκευή (περίοδος άσκησης δικαιώματος προτίμησης).
Δικαίωμα προτίμησης στην εν λόγω αύξηση με καταβολή μετρητών έχουν οι μέτοχοι - δικαιούχοι μετοχών της Εταιρίας κατά τη λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών της 29ης Ιουνίου 2010. Από την 30ή Ιουνίου 2010 οι μετοχές της Εταιρίας θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου και συνεπώς, χωρίς δικαίωμα συμμετοχής στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών.
Οι μετοχές που θα προκύψουν από την επανεπένδυση της επιστροφής κεφαλαίου θα έχουν τα ίδια δικαιώματα με τις υφιστάμενες.
Κλάσματα μετοχής δε θα εκδοθούν. Η επανεπένδυση της επιστροφής κεφαλαίου από κάθε μέτοχο θα γίνει για ποσό που αντιστοιχεί σε ακέραιο αριθμό μετοχών. Τυχόν υπόλοιπο ποσό θα καταβληθεί στο μέτοχο σε μετρητά κατά την ημέρα καταβολής της επιστροφής κεφαλαίου.
Κατόπιν των ανωτέρω, οι κατά τη λήξη της συνεδρίασης του ΧΑ της 29ης Ιουνίου 2010 μέτοχοι καλούνται να ασκήσουν το δικαίωμα προτίμησης για την ανάληψη των νέων μετοχών, υποβάλλοντας σχετική έγγραφη δήλωση στο Χειριστή τους.
Σε περίπτωση που μέρος ή όλο το ποσό της επιστροφής κεφαλαίου αναλογεί σε ενεχυριασμένες μετοχές και έχει συμφωνηθεί η επέκταση του ενεχύρου επί του ποσού της επιστροφής κεφαλαίου, το δικαίωμα προτίμησης ασκείται με δήλωση του ενεχυράσαντος μετόχου στον ενεχυρούχο δανειστή ο οποίος, εφόσον συναινεί, αποστέλλει σχετική δήλωση στην Εταιρία (αρ. φαξ: 210 77 10 456). Οι μετοχές που θα προκύψουν από την επανεπένδυση στην περίπτωση αυτή, θα ενεχυριασθούν, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και πρακτική, υπέρ του ενεχυρούχου δανειστή, εφόσον έχει συμφωνηθεί μεταξύ του μετόχου και του ενεχυρούχου δανειστή και δηλωθεί αρμοδίως η επέκταση του ενεχύρου επί των μετοχών αυτών.
Η καταβολή της αξίας των νέων μετοχών θα γίνεται αποκλειστικά μέσω της επανεπένδυσης της επιστροφής κεφαλαίου. Η απόδειξη άσκησης του σχετικού δικαιώματος συμμετοχής στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου δεν είναι αξιόγραφο, δεν αποτελεί προσωρινό τίτλο μετοχών και δεν είναι διαπραγματεύσιμη στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Οι νέες μετοχές θα πιστωθούν στις μερίδες των δικαιούχων σε ημερομηνία που θα προσδιορισθεί με νεώτερη ανακοίνωση της Εταιρίας, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
Διευκρινίζεται ότι όσοι μέτοχοι δεν ασκήσουν, είτε εν όλω είτε εν μέρει, το δικαίωμά τους για επανεπένδυση της επιστροφής κεφαλαίου σε μετοχές της Εταιρίας, θα λάβουν το σύνολο ή το υπόλοιπο, αντιστοίχως, της επιστροφής κεφαλαίου σε μετρητά κατά την ημέρα καταβολής.

Για περισσότερες πληροφορίες οι κ.κ. μέτοχοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Μετόχων της Εταιρίας (τηλ. 210-7710053 και 7710383, κα Σπανάκη - κ. Σγάγιας).

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης