Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

MIG: Από 14/7 με νέα ονομαστική αξία οι μετοχές

tags :
MIG: Από 14/7 με νέα ονομαστική αξία οι μετοχές
Από την 14η Ιουλίου 2010 οι μετοχές της Marfin Investment Group θα είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. με ονομαστική αξία 0,54 ευρώ και χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην επιστροφή κεφαλαίου με καταβολή μετρητών στους μετόχους ποσού 0,10 ευρώ ανά μετοχή.


Από την ίδια ημερομηνία, η τιμή εκκίνησης διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας στο Χ.Α. θα διαμορφωθεί σύμφωνα με τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Δικαιούχοι της επιστροφής κεφαλαίου είναι οι μέτοχοι που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. της 16ης Ιουλίου 2010 (record date), ενώ ως ημερομηνία καταβολής της επιστροφής κεφαλαίου έχει ορισθεί η 29η Ιουλίου 2010. Η καταβολή της επιστροφής του μετοχικού κεφαλαίου θα πραγματοποιηθεί μέσω της "Marfin Εγνατία Τράπεζα Α.Ε.".

Υπενθυμίζεται πως η α΄ επαναληπτική τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της 3/6/2010, μεταξύ άλλων, αποφάσισε α) την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της κατά το ποσό των 76.011.535,80 ευρώ με την κεφαλαιοποίηση αποθεματικού "Διαφορά από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιον" με αντίστοιχη αύξηση της ονομαστικής αξίας εκάστης μετοχής από 0,54 ευρώ σε 0,64 ευρώ και β) τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου κατά το ποσό των 76.011.535,80 ευρώ με σκοπό την επιστροφή του ποσού αυτού στους μετόχους της Εταιρίας με καταβολή μετρητών με αντίστοιχη μείωση της ονομαστικής αξίας έκαστης μετοχής από 0,64 ευρώ σε 0,54 ευρώ.

Μετά την ως άνω αύξηση και ταυτόχρονη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με ισόποση αύξηση και μείωση της ονομαστικής αξίας εκάστης μετοχής κατά 0,10 ευρώ, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας εξακολουθεί να ανέρχεται στο ποσό των 410.462.293,32 ευρώ ολοσχερώς καταβεβλημένο διαιρούμενο σε 760.115.358 ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας εκάστης μετοχής 0,54 ευρώ.

To υπουργείο Ανάπτυξης με την υπ΄ αριθ. Κ2-5885/30.6.2010 απόφασή του ενέκρινε την τροποποίηση του σχετικού άρθρου του Καταστατικού της εταιρείας. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Χ.Α. στη συνεδρίασή του της 8/7/2010 ενημερώθηκε για την ισόποση αύξηση και μείωση της ονομαστικής αξίας των μετοχών της εταιρείας.Χρηματιστηριακές Εταιρείες), οι οποίοι (χειριστές) έχουν δηλώσει ότι έχουν δικαίωμα είσπραξης της επιστροφής κεφαλαίου για τους πελάτες τους, προκειμένου να το καταβάλλουν στους δικαιούχους. Μέτοχοι, οι οποίοι δεν έχουν παράσχει ή έχουν ανακαλέσει τη σχετική εξουσιοδότηση προς τους Χειριστές Λογαριασμών Σ.Α.Τ. και εν γένει μέτοχοι στους οποίους δεν θα καταστεί δυνατή η καταβολή μέσω Χειριστών Λογαριασμών Σ.Α.Τ. θα δύνανται αυτοπροσώπως ή δι' αντιπροσώπου (στην δεύτερη περίπτωση με προσκόμιση σχετικής εξουσιοδότησης η οποία θα φέρει τη θεώρηση του γνησίου της υπογραφής του μετόχου από Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών, αστυνομική, δημόσια ή δημοτική αρχή) να εισπράξουν τα ανωτέρω ποσά μέσω του δικτύου των καταστημάτων της "MARFIN ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.", προσκομίζοντας δημόσιο αποδεικτικό ταυτότητας (αστυνομικό δελτίο ταυτότητας, διαβατήριο σε ισχύ κλπ.).
Για περισσότερες πληροφορίες οι κ.κ. μέτοχοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Μετόχων της Εταιρίας (τηλ. 210-7710053 και 7710383, κα Σπανάκη - κ. Σγάγιας).

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης