Τελευταία Νέα
Πολιτισμός

H Finos Film αποσύρει από το Youtube τις ταινίες της

tags :
H Finos Film αποσύρει από το Youtube τις ταινίες της

H Finos Film στο πλαίσιο της ψηφιακής της στρατηγικής είχε αποφασίσει να ανεβάσει στο YouTube ολόκληρες τις ταινίες της

Η Finos Film αποφάσισε να διακόψει την συνεργασία της με το Youtube λόγω των δυσανάλογων και υπέρογκων απαιτήσεων των Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης Συγγενικών και Πνευματικών Δικαιωμάτων.
Η Finos Film, στο πλαίσιο της ψηφιακής της στρατηγικής, αποφάσισε πριν τρεις μήνες σε συνεργασία με τις Αττικές Εκδόσεις και τη Google να ανεβάσει στο YouTube ολόκληρες τις ταινίες της. Με αυτήν την κίνηση, αφενός μεν η εταιρία ήθελε να προστατεύσει τα περιουσιακά της στοιχεία από την πειρατεία (δεδομένου ότι σχεδόν το σύνολο των ταινιών είχε ανέβει παράνομα στο YouTube), αφετέρου δε να δώσει τη δυνατότητα στο ελληνικό κοινό κυρίως της νέας γενιάς, καθώς και της ομογένειας, να γνωρίσει τον καλό παλιό Ελληνικό Κινηματογράφο.
Ωστόσο οι υπέρογκες και παράλογες απαιτήσεις από τους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης Συγγενικών και Πνευματικών Δικαιωμάτων ακόμα και για την προβολή ολιγόλεπτων αποσπασμάτων στο YouTube,αναγκάζουν την εταιρεία να διακόψει κάθε προβολή τους.
H εταιρεία τονίζει στην ανακοίνωση της ότι η συνεργασία της με το Youtube, δεν αποσκοπούσε σε κάποιο οικονομικό όφελος, αφού γνώριζαν εκ των προτέρων ότι τα προσδοκώμενα έσοδα ήταν άνευ ουσιαστικού αντικειμένου.

bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης