Τελευταία Νέα
Πολιτισμός

Στην Εθνική Γλυπτοθήκη η παρουσίαση των μόνιμων συλλογών της Εθνικής Πινακοθήκης

Στην Εθνική Γλυπτοθήκη η παρουσίαση των μόνιμων συλλογών της Εθνικής Πινακοθήκης
Θα εκτεθούν περί τα 120 έργα - Αύριο θα γίνουν τα εγκαίνια
Την ευκαιρία να θαυμάσει μερικά από τα ωραιότερα έργα των μόνιμων συλλογών της Εθνικής Πινακοθήκης θα έχει από αύριο το κοινό, στους χώρους περιοδικών εκθέσεων της Εθνικής Γλυπτοθήκης στο Γουδί.
Αύριο, άλλωστε, θα πραγματοποιηθούν και τα εγκαίνια από τον υπουργό Πολιτισμού, Πάνο Παναγιωτόπουλο.
Όπως επισήμανε σε συνέντευξη Τύπου η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης, Μαρίνα Λαμπράκη - Πλάκα, θα εκτεθούν περί τα 120 έργα και πρόσθεσε ότι «αισθανόμαστε ότι δεν προδίδουμε το αίσθημα όσων θα επισκεφθούν τον χώρο».
Η κ. Λαμπράκη - Πλάκα αναφερόμενη στη μεταφορά των έργων επισήμανε ότι «έγινε ένα μνημειακό έργο, καταφέραμε να μεταστεγάσουμε, χωρίς να γίνει το παραμικρό, 20.000 έργα, τα οποία με τη συμβολή της Εθνικής Τράπεζας φιλοξενούνται σε αποθήκες υψίστης ασφαλείας, με 24άωρη ένοπλη φύλαξη. Είναι φυλαγμένα σε τέλειες συνθήκες, ενώ η επιχείρηση έγινε αναίμακτα, αθόρυβα και κυρίως χωρίς γκρίνια. Τα έργα είναι ευτυχισμένα», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενη στο θέμα που προέκυψε με το πρόβλημα υγρασίας στο κτήριο της Πινακοθήκης, τόνισε ότι θα αντιμετωπιστεί και όλα θα είναι έτοιμα τους πρώτους μήνες του 2016, οπότε αναμένεται να είναι έτοιμο το κτήριο της Εθνικής Πινακοθήκης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης