Τελευταία Νέα
Πολιτισμός

Ανοίγει σήμερα η αυλαία του 64ου Φεστιβάλ Βερολίνου - Και με ελληνικό ενδιαφέρον

Ανοίγει σήμερα η αυλαία του 64ου Φεστιβάλ Βερολίνου - Και με ελληνικό ενδιαφέρον
Η ταινία «Μικρό Ψάρι» του Γιάννη Οικονομίδη μετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα, διεκδικώντας τη Χρυσή Άκτο
Ξεκινά σήμερα το 64ο διεθνές κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Βερολίνου, το οποίο παρουσιάζει και ελληνικό ενδιαφέρον.
Το Φεστιβάλ, ένα από τα σημαντικότερα παγκοσμίως, θα διαρκέσει έως τις 16 Φεβρουαρίου.
Στο διαγωνιστικό τμήμα μετέχει η ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Μικρό Ψάρι», διεκδικώντας τη Χρυσή Άκτο.
Η ελληνική συμμετοχή όμως δεν περιορίζεται μόνο σε αυτή την ταινία, καθώς θα συμμετάσχουν οι ταινίες «Homewrok» του Θανάση Καρανικόλα στο Forum και «Να κάθεσαι και να κοιτάς» του Γιώργου Σερβετά στο Πανόραμα.
Επιπλέον, σε άλλα τμήματα υπάρχουν οι ταινίες «Washingtonia» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη (διαγωνίζεται στις μικρού μήκους), ενώ στο τμήμα Generations (Γενιές) με παιδικές ταινίες συμμετέχει η ταινία «Προαύλιο» της Ρηνιώς Δραγασάκη.
Στο τμήμα Co production Market της Μπερλινάλε, που αφορά μελλοντικά σχέδια συμπαραγωγών, θα συμμετέχει η σκηνοθέτρια Ελίνα Ψύκου με το σχέδιο της νέας ταινίας που πρόκειται να γυρίσει, «Ιβο και Σοφία», καθώς και η επόμενη ταινία του Κύπριου σκηνοθέτη Χρίστου Γεωργίου με τίτλο «Happy birthday».
Είκοσι ταινίες θα συναγωνιστούν για τα μεγάλα βραβεία της διοργάνωσης, μεταξύ των οποίων το «Aimer, Βoire et Chanter», την καινούρια ταινία του 91χρονου Αλέν Ρενέ, το πολύχρονο πρότζεκτ «Boyhood» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ και το «La Belle et la Bête» του Κριστόφ Γκανζ με τη Λέα Σεϊντού και τον Βενσάν Κασέλ.
Εκτός συναγωνισμού, θα κάνει ευρωπαϊκή πρεμιέρα η ταινία «The Monuments Men» του Τζορτζ Κλούνεϊ. Τα βλέμματα αναμένεται να συγκεντρώσει και το «Nymphomaniac» του Λαρς Φον Τρίερ, που θα προβληθεί στην πλήρη εκδοχή του.
Τιμώμενο πρόσωπο του φετινού Φεστιβάλ θα είναι ο βετεράνος σκηνοθέτης Κεν Λόουτς

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης