Τελευταία Νέα
Πολιτισμός

Nέα έκδοση στην εκδοτική σειρά «Ιστορικά Κέντρα» του ΠΙΟΠ

tags :
Nέα έκδοση στην εκδοτική σειρά «Ιστορικά Κέντρα» του ΠΙΟΠ
Πρόκειται για τη συνθετική εργασία του αρχιτέκτονα Νίκου Σκουτέλη, "Ο πόλεμος χωροτάκτης"
Η νέα εκδοτική σειρά του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς  «Ιστορικά Κέντρα» εγκαινιάζεται με το βιβλίο του αρχιτέκτονα Νίκου Σκουτέλη, "Ο πόλεμος χωροτάκτης".
Στη συνθετική αυτή εργασία, με θέμα την εξέλιξη της οχυρωματικής αρχιτεκτονικής στις ελλαδικές και δαλματικές παράκτιες πόλεις κατά την περίοδο της Βενετοκρατίας, ο συγγραφέας  αναδεικνύει με ανθρωποκεντρική ματιά την επίδραση του πολέμου στο αστικό και φυσικό τοπίο.
Η έκδοση καλύπτει όλο το φάσμα της πολεοδομικής εξέλιξης, από τη χωροταξία και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό έως την αστική συγκρότηση ιστορικών πόλεων όπως ο Χάνδακας, τα Χανιά, η Κέρκυρα, η Ζάρα, κ.ά.
Η εικονογραφική τεκμηρίωση του τόμου, με πίνακες, φωτογραφίες, αρχειακό χαρτογραφικό υλικό και κατόψεις των οχυρωμένων πόλεων και της πολεοδομικής τους εξέλιξης, προσφέρει επιπλέον πληροφορίες για την εικόνα τους τόσο κατά το παρελθόν όσο και σήμερα.
Καλύπτοντας μια ευρεία και σημαντική χρονική περίοδο, το βιβλίο του Νίκου Σκουτέλη, το πρώτο της σειράς «Ιστορικά Κέντρα», προσεγγίζει το συνολικό φάσμα της πολεοδομικής εξέλιξης, από τη χωροταξία και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό έως την αστική συγκρότηση των ιστορικών αυτών πόλεων και την προσαρμογή τους στο φυσικό περιβάλλον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης