Τελευταία Νέα
Πολιτισμός

«Διάλογοι Φωτογραφίας και Κινηματογράφου» στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας

tags :
«Διάλογοι Φωτογραφίας και Κινηματογράφου» στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας
Μία σειρά σεμιναρίων από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ)
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνει στο Δίκτυο των Μουσείων του σειρά σεμιναρίων με τίτλο «Διάλογοι Φωτογραφίας και Κινηματογράφου».
Ο Πλάτων Ριβέλλης παρουσιάζει το έργο μεγάλων φωτογράφων και σκηνοθετών εστιάζοντας στον ιδιαίτερο τρόπο προσέγγισης της τέχνης τους. Ένα συγκεκριμένο θέμα - ξεχωριστό ανά σεμινάριο και μουσείο - λειτουργεί κάθε φορά ως αφορμή. Στη διάρκεια κάθε σεμιναρίου προβάλλεται μεγάλος αριθμός φωτογραφιών και κινηματογραφικών αποσπασμάτων. Απώτερος στόχος των σεμιναρίων είναι η εξοικείωση του κοινού με την καλλιτεχνική γλώσσα της κινούμενης και της ακίνητης εικόνας, η διάδοση και η κυριαρχία των οποίων χαρακτηρίζει πολιτισμικά τη σύγχρονη εποχή.
Το δεύτερο σεμινάριο, το οποίο διαρκεί συνολικά δώδεκα (12) ώρες και προσφέρεται δωρεάν, θα έχει ως γενικό θέμα το «Τοπίο», και θα διεξαχθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μουσείου Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, κατά το διήμερο 22-23 Φεβρουαρίου 2014 (Σάββατο 14:00-20:00, Κυριακή 10:00-13:00 & 14:00-17:00).
Με αφορμή το θέμα του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν, επίσης, τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την ταινία «Η ταχυδρομική άμαξα» του Τζον Φορντ, το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου (20:30), με ελληνικούς υποτίτλους. Ταινία-ορόσημο της παγκόσμιας κινηματογραφίας με τους Τζον Γουέιν, Κλερ Τρέβορ, Τζον Κάρανταιν, Τόμας Μίτσελ, την οποία θα προλογίσει ο Πλάτων Ριβέλλης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης