Τελευταία Νέα
Πολιτισμός

Πρεμιέρα για το 16ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

tags :
Πρεμιέρα για το 16ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
Με το συγκινητικό ντοκιμαντέρ "Λινάρ" στον κινηματογράφο Ολύμπιον
Με τον μικρότερο προϋπολογισμό που είχε στα 16 χρόνια της διοργάνωσής του, μόλις 650.000 ευρώ, και νεοδιορισθέντα πρόεδρο τον σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή, ανοίγει απόψε την αυλαία του το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (ΦΝΘ).
Η 16η διοργάνωση, του τρίτου σημαντικότερου Φεστιβάλ της Ευρώπης, ξεκινά απόψε στις 8.30, στον κινηματογράφο Ολύμπιον, με την  ταινία «Λίναρ» της Νάστια Ταράσοβα, μια συγκινητική, ανθρώπινη περιπέτεια με πρωταγωνιστή έναν μικρό ήρωα της ζωής, ένα νεαρό αγόρι από τη Ρωσία που ταξιδεύει στην Ιταλία προκειμένου να υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς. Με ευαίσθητη ματιά, η Ταράσοβα εστιάζει στην περιπέτεια του Λίναρ, αλλά και στο θάρρος του που εμπνέει και δίνει δύναμη στους ανθρώπους που στέκονται στο πλευρό του.
Το Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 23 Μαρτίου και στις δέκα ημέρες της διάρκειάς του θα προβληθούν συνολικά 191 ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ.
Η φετινή διοργάνωση εστιάζει το βλέμμα της στους ανθρώπους του μεταλλασσόμενου σύγχρονου κόσμου και τις προσωπικές τους ιστορίες, οι οποίες εξελίσσονται παράλληλα με τις διεθνείς γεωπολιτικές, κοινωνικές, περιβαλλοντικές αλλαγές.


www.bankingenws.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης