Τελευταία Νέα
Πολιτισμός

Ο Γιώργος Νταλάρας τραγουδά Μίκη Θεοδωράκη στο Μέγαρο Μουσικής

tags :
Ο Γιώργος Νταλάρας τραγουδά Μίκη Θεοδωράκη στο Μέγαρο Μουσικής
Στο πλαίσιο του αφιερώματος για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, που εορτάζεται στις 21 Μαρτίου, ο Γιώργος Νταλάρας, με καλεσμένους την Ελεονώρα Ζουγανέλη και τον Μίλτο Πασχαλίδη, ανεβαίνει στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, για δύο βραδιές, με τίτλο «Η ποίηση στη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη», την Τρίτη 18 και την Τετάρτη 19 Μαρτίου, στις 8.30 το βράδυ.
Πρόκειται για μια σύγχρονη προσέγγιση των τραγουδιών του κορυφαίου Έλληνα συνθέτη σε στίχους Γιάννη Ρίτσου, Οδυσσέα Ελύτη, Γιώργου Σεφέρη, Μανώλη Αναγνωστάκη, Τάσου Λειβαδίτη, Μιχάλη Κατσαρού, Γιάννη Θεοδωράκη αλλά και του ίδιου.
Το πρόγραμμα της συναυλίας, στην οποία συμπράττει Λαϊκή Ορχήστρα και Χορωδία, θα ξεκινήσει με τραγούδια του Γιάννη Ρίτσου. Από τη «Ρωμιοσύνη» (1966), μια θαυμάσια σύζευξη δημοτικού τραγουδιού και υπερρεαλιστικής γραφής, ένα ποιητικό έπος γεμάτο ελπιδοφόρα αγωνιστικά μηνύματα για ελευθερία, δικαιοσύνη κι αδελφότητα, όπως και από τον περίφημο «Επιτάφιο» (1960),
Θα ακολουθήσουν τραγούδια από το «Άξιον Εστί» (1964) του νομπελίστα ποιητή μας Οδυσσέα Ελύτη, ένα ποιητικό έργο σε μορφή εκκλησιαστικής λειτουργίας.
Πληροφορίες
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - Αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης»: Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αμπελόκηποι - Αθήνα, τηλ.: 210 7282333. Τιμές εισιτηρίων: 55, 38, 27, 15 ευρώ, ειδικές τιμές: 8 ευρώ (φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ), 10 ευρώ (65+, πολύτεκνοι).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης