Τελευταία Νέα
Πολιτισμός

Υποψήφια για το βραβείο «Χανς Κρίστιαν Άντερσεν» ή «μικρό Νόμπελ» η ελληνίδα συγγραφέας Σ. Μαντούβαλου

tags :
Υποψήφια για το βραβείο «Χανς Κρίστιαν Άντερσεν» ή «μικρό Νόμπελ» η ελληνίδα συγγραφέας Σ. Μαντούβαλου
Δεν μπορώ να κρύψω ότι η υποψηφιότητα για ένα διεθνές βραβείο, όπως είναι το Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, μου έδωσε πάρα πολύ χαρά, σημείωσε η συγγραφέας
Υποψήφια για το διεθνές βραβείο «Χανς Κρίστιαν Άντερσεν», που αποκαλείται και «μικρό Νόμπελ», μια ύψιστη τιμή για τους συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας είναι φέτος μια ελληνίδα συγγραφέας, η Σοφία Μαντούβαλου.
Σε δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κ. Μαντούβαλου σημείωσε: «Δεν μπορώ να κρύψω ότι η υποψηφιότητα για ένα διεθνές βραβείο, όπως είναι το Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, μου έδωσε πάρα πολύ χαρά. Δεν το περίμενα» και συμπλήρωσε λέγοντας «περίμενα να μεγαλώσω λίγο ακόμα…».
Η κ. Μαντούβαλου, η οποία έχει συγγράψει 70 βιβλία, πιστεύει ότι η τιμή για έναν άνθρωπο που γράφει για τα παιδιά έρχεται από τα ίδια τα παιδιά.
«Όταν πηγαίνεις στα σχολεία και αστράφτουν τα μάτια τους, γιατί επικοινωνούν μαζί σου… νιώθεις ότι έχεις βρει το alter ego σου. Που καταλαβαίνουν αυτό που θες να πεις, που λυτρώνονται, που αλλάζουν οπτική για ένα θέμα, που μοιράζονται μαζί σου την αισθητική σου για τον κόσμο. Μοιράζονται το όνειρο που κρύβεις μέσα στο βιβλίο. Αυτό είναι η μεγαλύτερη χαρά».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης