Τελευταία Νέα
Πολιτισμός

Στον Αυστριακό Peter Handke το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2019 - Στην Πολωνή Olga Tokarczuk το βραβείο για το 2018

tags :
Στον Αυστριακό Peter Handke το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2019 - Στην Πολωνή Olga Tokarczuk το βραβείο για το 2018
O Handke ήταν ένας από τους ελάχιστους λόγιους ανά τον κόσμο που πήρε θέση ενάντια στους βομβαρδισμούς της Σερβίας από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ, το 1999
Ο αυστριακός συγγραφέας Peter Handke τιμήθηκε σήμερα με το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας 2019, ανακοινώθηκε από τη Σουηδική Ακαδημία στη Στοκχόλμη.
Ο Peter Handke είναι Αυστριακός συγγραφέας και μεταφραστής.
Γεννήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου 1942 στο Γκρίφεν της Αυστρίας και έχει ασχοληθεί με κάθε είδος γραπτού και λυρικού λόγου, όπως ποίηση, σενάριο, δοκίμιο, μυθιστόρημα, ενώ έχει καταγράψει και τις ταξιδιωτικές του εμπειρίες. Βραβευμένος με πολλές διακρίσεις, το έργο του χαρακτηρίζεται στην παρατήρηση, την αποτύπωση και τη λεπτομερειακή αναφορά.
Ήταν ένας από τους ελάχιστους λόγιους ανά τον κόσμο που πήρε θέση ενάντια στους βομβαρδισμούς της Σερβίας από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ, το 1999.
To Νόμπελ Λογοτεχνίας για το 2018 απονεμήθηκε στην Πολωνή Οlga Tokarczuk.
Η Olga Tokarczuk είναι Πολωνή συγγραφέας, ακτιβίστρια και διανοούμενη, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως μία από τις πιο κριτικές και εμπορικά επιτυχημένες συγγραφείς της γενιάς της.
Υπενθυμίζεται ότι το Νόμπελ Λογοτεχνίας δεν είχε απονεμηθεί πέρυσι από τη Σουηδική Ακαδημία, για πρώτη φορά εδώ και 63 χρόνια, εξαιτίας σκανδάλου ανάρμοστης συμπεριφοράς που έχει προκαλέσει σειρά παραιτήσεων των μελών της.

Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης