Τελευταία Νέα
Πολιτισμός

Παραιτήθηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης από το Εθνικό Θέατρο

Παραιτήθηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης από το Εθνικό Θέατρο
Δεκτή έγινε η παραίτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου
Σχετικά Άρθρα

Δεκτή έκανε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη την παραίτηση, που υπέβαλε το απόγευμα του Σαββάτου (6/2/2021) ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης.
Στην ανακοίνωση του υπουργείου επισυνάπτεται η επιστολή παραίτησης του Δημήτρη Λιγνάδη.

Η επιστολή Λιγνάδη

«Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει όλοι μάρτυρες ενός τοξικού κλίματος φημών, υπονοούμενων, διαρροών και αναφορών γύρω από το πρόσωπό μου, χωρίς μάλιστα να έχει υπάρξει οποιαδήπότε επίσημη καταγγελία.
Γεγονός που θα μου επέτρεπε το ελάχιστον προβλεπόμενο από ένα Κράτος Δικαίου, δηλαδή τη δυνατότητα να υπερασπιστώ τον εαυτό μου», αναφέρει μεταξύ στην επιστολή του ο κ. Λιγνάδης.
«Επιπλέον η παραίτησή μου αυτή, μου επιτρέπει να προχωρήσω χωρίς να δεσμεύω ή να δεσμεύομαι πλέον θεσμικά και να ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμά μου έναντι όσων επέλεξαν να με στοχοποιήσουν, εξυπηρετώντας την οποιαδήποτε σκοπιμότητα», συνεχίζει ο παραιτηθείς καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου.


epistoli_lignadi.JPG

Πλήρη ενημέρωση ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Πλήρη ενημέρωση γιατί έκανε δεκτή την παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη, ζητά από την υπουργό Πολιτισμού ο ΣΥΡΙΖΑ.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ότι «η κυρία Μενδώνη για να καλύψει τον κ. Λιγνάδη είχε μιλήσει για φήμες και είχε δεσμευτεί πως θα εξετάσει κάθε ενδεχόμενο εάν υπάρξει επώνυμη καταγγελία».
Προσθέτει ότι «αφού για δύο εβδομάδες η κυρία Μενδώνη έκανε τα στραβά μάτια για την προσωπική επιλογή του κ. Μητσοτάκη, σήμερα ξαφνικά, ενώ δεν υπήρξε καμία επώνυμη καταγγελία παρά μόνο μία ανώνυμη και ανατριχιαστική μαρτυρία ενός θύματος βιασμού, που δεν κατονομάζει το δράστη, έκανε δεκτή την παραίτησή του».
«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι πρόκειται για τραγική σύμπτωση», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει τονίζοντας ότι «περιμένουμε από την κ. Μενδώνη πλήρη ενημέρωση, γιατί έκανε δεκτή την παραίτηση».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης