Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Πολλά μικρά και ενδιαφέροντα (;) από και για τον κόσμο του ΧΑ

tags :
Πολλά μικρά και ενδιαφέροντα (;) από και για τον κόσμο του ΧΑ
Μετά από τέσσερις μήνες ζυμώσεων παλινωδιών και καθυστερήσεων η Αγορά φαίνεται να αντιλαμβάνεται και να αντιδρά με διαφορετικό τρόπο στα δεδομένα που αφορούν τους βασικούς μακροοικονομικούς καταλύτες και να αλλάζει ταχύτητα.

Οι προσδοκίες πλέον δεν φαίνεται να μένουν μόνο στην ειδησεογραφία αλλά έχουν αντανάκλαση στις τιμές των ομολόγων και των μετοχών τροφοδοτώντας ένα ράλι τιμών που έχει ικανοποιητική διάχυση και πρωταγωνιστές σε όλο το φάσμα της μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

Η συμμετοχή των μετοχών των τραπεζών σε ένα χρηματιστηριακό ράλι μπορεί να μην είναι αναγκαία συνθήκη είναι όμως ικανή να βελτιώσει θεαματικά την ψυχολογία και να μεταφράσει εμφατικότερα την θετική άποψη σε τζίρο, στοιχείο το οποίο αποτελεί έλλειψε ιδιαίτερα έως τώρα στο β’ εξάμηνο.

Η τρέχουσα εβδομάδα έχει περισσότερη δράση. Συγκεκριμένα το απόγευμα της Τρίτης αναμένονται τα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ και του Φουρλή, την Τετάρτη ακολουθεί η Εθνική Τράπεζα και η εβδομάδα κλείνει με Lamda Development το απόγευμα της Πέμπτης.

Στην ατζέντα ωστόσο της εβδομάδας ξεχωρίζει η έκτακτη Γενική συνέλευση (24/11) της ΔΕΗ στην οποία οι μέτοχοι θα κληθούν να εγκρίνουν την απόσχιση και πώληση του 24% του ΑΔΜΗΕ.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: Σε τεχνικό επίπεδο για 2η φορά σε διάστημα πέντε μηνών ολοκλήρωσε πάνω από τις 600 μονάδες, παραμένοντας για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση πάνω από τον ΚΜΟ των 200ΗΜ.

Για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση ο όγκος διαμορφώθηκε πάνω από το μέσο όρο των τριάντα ημερών, αποδεικνύοντας την δυναμική των τελευταίων ημερών, με τον γενικό δείκτη να “πιάνει” επίπεδο υπεραγορασμένης ζώνης.

ΔΕΗ: Τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις από 3,00 ευρώ και υψηλότερα είχε να “δει” σχεδόν μισό χρόνο.. Αν συνεχιστεί η ανοδική κίνηση τότε η επόμενη αντίσταση βρίσκεται στα 3,3600 και μετά στα 3,9000 ευρώ.

ΖΗΤΟΥΜΕΝΟΝ: Στο Δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE25 το σημείο, που πρέπει να καταστρατηγηθεί για να ανοίξει το δρόμο για τα επίπεδα των 1700 μονάδων είναι η άνω πλευρά του ανοδικού καναλιού του Αυγούστου (W), στις 1606 με 1610 μονάδες περίπου. Η επιβεβαιωμένη ανοδική τμήση των 1610 μονάδων θα οδηγήσει το δείκτη προς την περιοχή που λάμβανε τιμές προ «Brexit» στις 1690 με 1708 μονάδες (Απ.Μάνθος). ‘Ηδη την Παρασκευή είχαμε κλείσιμο στις 1645,60 μονάδες (+2,8%)…

ΜΟΗ: Σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση, ο τίτλος με την υπέρβαση των 11,20 ευρώ, “ανοίγει δρόμο” για σημαντικά υψηλότερα επίπεδα, με τις επόμενες αντιστάσεις να εντοπίζονται στα 11,70 και 12,17 ευρώ. Η πρώτη, σημαντική στήριξη στα 11,08 ευρώ, για την μετοχή που κινείται προς νέα υψηλά 52 εβδομάδων (11,50 στις 20.11.2015).

ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: Δίνοντας “ρεσιτάλ υπεραπόδοσης” άφησε πίσω του και την αντίσταση των 731 – 750 μονάδων, που ήταν και το ” make or break”, μπαίνοντας σε υπεραγορασμένη περιοχή. Αν επιμείνει ανοδικά, χωρίς ενδιάμεση διόρθωση, η επόμενη αντίσταση εντοπίζεται στις 820 μονάδες. Οι 680 έχουν γίνει στήριξη ενώ το “Stop” είναι στις 647 μονάδες.(ΗΛΙΑΣ ΖΑΧ.)

ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ στο ταμπλό: Προυποθέσεις για καλές έως πολύ αποδόσεις από τις ΦΦΓΚΡΠ, ΟΛΥΜΠ, ΔΕΗ, ΙΝΤΚΑ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΕΧΑΕ κι αρκετές ακόμη… Θέμα έμπνευσης, απλά…


ALPHA BANK: Θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του Εννεαμήνου 2016, την Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016. Συγκεκριμένα: • ώρα 17.20: Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων Εννεαμήνου 2016. • ώρα 17.50: Ενημέρωση αναλυτών και θεσμικών επενδυτών μέσω τηλεφωνικής συνδιασκέψεως.

Για την ΑΛΦΑ οι αναλυτές εκτιμούν πλέον ότι τα καθαρά κέρδη το 2016 θα διαμορφωθούν στα 138 εκατ. ευρώ και στα 420 εκατ. ευρώ το 2017.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης