Τελευταία Νέα

Χ.Α: Οι εξελίξεις θα χτυπήσουν την πόρτα των χρηματιστηριακών πολύ σύντομα

tags :
Χ.Α: Οι εξελίξεις θα χτυπήσουν την πόρτα των χρηματιστηριακών πολύ σύντομα
___________

Η χρονιά του 2017 δεν έχει πάει καλά σε ότι αφορά τις ημερήσιες συναλλαγές οι οποίες είναι μειωμένες κατά 3,2% σε σχέση με πέρυσι και συγκεκριμένα στα αδύναμα επίπεδα των 58,5 εκατ. ευρώ.

Με δεδομένη την συγκέντρωση του 80% των συναλλαγών της σποτ αγοράς στις 10 πρώτες χρηματιστηριακές εταιρίες μάλλον οι εξελίξεις θα χτυπήσουν την πόρτα των χρηματιστηριακών πολύ σύντομα αφού πολλά περιθώρια για μειώσεις κόστους και αναδιαρθρώσεις δεν υπάρχουν.

Σε αυτή την αγορά που οι συγκεντρώσεις θα γίνουν από ανάγκη από 1 Ιανουαρίου 2018 θα ξεκινήσει η εφαρμογή της MifidΙΙ η οποία εκτός από το νέο γύρο πιστοποιήσεων που προϋποθέτει θα έχει και αυξημένο κόστος εφαρμογής.

Η νέα οδηγία ρυθμίζει ότι δεν ρύθμιζε η προηγούμενη: Κατηγοριοποίηση προϊόντων, πελατών, αμοιβές, προμήθειες, διαχείριση, ανάλυση, αναγγελίες και καταγραφές συναλλαγών και πολλά άλλα που θα ενισχύσουν την απόφαση των συγκεντρώσεων όσο ακόμα υπάρχει κάποια εμπορική αξία σε πελατολόγιο, φήμη ή απλώς κόπωση από την μικρή απόδοση για τόσο μεγάλη προσπάθεια.

Πως διαμορφώνεται η μέση ημερήσια αξία συναλλαγών στο ΧΑ (σε χιλ. ευρώ)


ΒΑΣ.ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ
Σύμβουλος έκδοσης Bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης