Τελευταία Νέα
Διεθνή

Almunia (Κομισιόν): Υπαρκτός ο κίνδυνος μιας τρίτης ύφεσης στην Ευρωζώνη - Φόβοι μετατροπής της κρίσης σε πολιτική

Almunia (Κομισιόν): Υπαρκτός ο κίνδυνος μιας τρίτης ύφεσης στην Ευρωζώνη - Φόβοι μετατροπής της κρίσης σε πολιτική
Η τρίτη φάση της κρίσης, μετά την χρηματοπιστωτική και οικονομική, μπορεί να μετατραπεί σε πολιτική κρίση, τόνισε
Στο πιο χαμηλό επίπεδο, μαζί με την Ιαπωνία, σε παγκόσμιο επίπεδο τοποθετεί τη δυναμική της ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν και επίτροπος ανταγωνισμού, Joaquin Almunia, τονίζοντας ότι είναι πολύ δύσκολο να διατηρηθεί η ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης από τα μέσα της δεκαετίας του 90.
Μάλιστα, όπως επισήμανε κατά τη διάρκεια του Φόρουμ Νέα Οικονομία, η ζώνη του ευρώ έχει περάσει δύο υφέσεις, προσθέτοντας ότι δεν είμαστε μακριά από τον κίνδυνο να υποστούμε και μία τρίτη.
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, έχουν εντοπιστεί λάθη στο σχεδιασμό της οικονομικής και νομισματικής ένωσης, με ελλείψεις εργαλείων  που δεν είχαν προβλεφθεί όπως η τραπεζική ένωση, που σήμερα κρίνεται απαραίτητη.
Παράλληλα, σημείωσε ότι η τρίτη φάση της κρίσης, μετά τη χρηματοπιστωτική και την οικονομική, μπορεί να μετατραπεί σε πολιτική κρίση, που σύμφωνα με τον ίδιο είμαστε υποχρεωμένοι να την αποτρέψουμε, προκειμένου να μην πέσουμε επιτρέψουμε στους λαϊκιστές να αμφισβητήσουν τις βάσεις της κοινοιβουλευτικής δημοκρατίας.
Ακόμη, επισήμανε ότι η Ευρώπη πρέπει να αποτελέσει μια πλατφόρμα για την ρύθμιση των μεταναστευτικών ροών, μια πλατφόρμα που θα ηγηθεί της κλιματικής αλλαγής και που θα αποτελέσει τον χώρο για τη μείωση των ανισοτήτων, θα εγγυάται το μέλλον των επόμενων γενιών και για τη βελτίωση της ποιότητας της εργασίας, πράγματα που σύμφωνα με τον επίτροπο Almunia μπορούν να επιτευχθούν μόνο σκεπτόμενοι σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Για τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι προτεραιότητες είναι η «ανάπτυξη και η απασχόληση», καθώς και η συνέχιση της δημιουργίας εσωτερικής αγοράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης