Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bill Laplante (αναπληρωτής Υπ. Άμυνας ΗΠΑ): Τα όπλα που δόθηκαν στην Ουκρανία απέτυχαν - Φιάσκο οι GLSDB

Bill Laplante (αναπληρωτής Υπ. Άμυνας ΗΠΑ): Τα όπλα που δόθηκαν στην Ουκρανία απέτυχαν - Φιάσκο οι GLSDB
Υπάρχουν εδώ και καιρό αναφορές ότι οι δυνατότητες ηλεκτρονικού πολέμου της Ρωσίας παρεμβαίνουν στη χρήση από την Ουκρανία δυτικών πυρομαχικών ακριβείας
Ο Bill Laplante αναπληρωτής υπουργός άμυνας των ΗΠΑ υπό τον υπουργό Lloyd Austin, παραδέχτηκε την αποτυχία των όπλων που παρείχαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην Ουκρανία, τονίζει το The War Zone.
Συγκεκριμένα, ο Bill Laplante είπε ότι τα πυρομαχικά αέρος-εδάφους που παραδόθηκαν στην Ουκρανία, και μετατράπηκαν για σε εδάφους - αέρος, δεν είχαν καλή απόδοση λόγω της λειτουργίας του ρωσικού ηλεκτρονικού πολέμου και άλλων παραγόντων, για τον λόγο αυτό οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις αρνήθηκαν να τα χρησιμοποιήσουν.
Ωστόσο, δεν διευκρίνισε το συγκεκριμένο όνομα των πυρομαχικών.
«Αν και το όνομα δεν διευκρινίζεται, το GLSDB, όπως είναι γνωστό, είναι το μόνο οπλικό σύστημα που έλαβε η Ουκρανία από τις Ηνωμένες Πολιτείες και που αντιστοιχεί στην πλήρη περιγραφή από τον Laplante», επισημαίνει το War Zone.
Όπως σημείωσε ο Laplante, οι Ηνωμένες Πολιτείες έστειλαν αυτά τα πυρομαχικά στους Ουκρανούς, αλλά αποδείχθηκαν αναποτελεσματικά.
«Δεν λειτούργησαν για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρομαγνητικών παρεμβολών
Όπως σημειώνει το The War Zone, αν και ο LaPlante δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες σχετικά με την πηγή της ηλεκτρομαγνητικής παρεμβολής, υπάρχουν εδώ και καιρό αναφορές ότι οι δυνατότητες ηλεκτρονικού πολέμου της Ρωσίας παρεμβαίνουν στη χρήση από την Ουκρανία δυτικών πυρομαχικών ακριβείας που εκτοξεύονται από το έδαφος και τον αέρα.
Επιπλέον, η κατάσταση, εάν ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ μιλούσε πράγματι για το GLSDB και την ευπάθειά τους στα ρωσικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, θα μπορούσε να έχει ευρύτερες συνέπειες: η αερομεταφερόμενη έκδοση αυτής της βόμβας, η SDB, βρίσκεται σε υπηρεσία με τον αμερικανικό στρατό για μεγάλο χρονικό διάστημα, μεγάλες ποσότητες, υπάρχουν επίσης σε στρατούς άλλων χωρών.
Στις αρχές του 2024, η τότε αναπληρώτρια επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών Victoria Nuland, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Ουκρανία, είπε ότι οι πύραυλοι υψηλής ακρίβειας GLSDB που μεταφέρθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Ουκρανία ήταν ήδη καθοδόν.
Στη συνέχεια, το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να μεταφέρει πυραύλους υψηλής ακρίβειας GLSDB στην Ουκρανία, αλλά αρνήθηκε να δώσει ένα χρονικό πλαίσιο.
Όπως σημείωσε ο επικεφαλής του Donetsk Denis Pushilin, το ρωσικό σύστημα αεράμυνας θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τα βλήματα GLSDB.
Το GLSDB είναι μια κοινή ανάπτυξη της Boeing και της Saab, η οποία πρόσθεσε έναν κινητήρα πυραύλων και την προσάρμοσε για εκτόξευση από συστήματα εκτόξευσης πολλαπλών πυραύλων HIMARS.
Η συμπερίληψη του GLSDB σε ένα από τα πακέτα στρατιωτικής βοήθειας προς το Κίεβο ανακοινώθηκε στις αρχές του 2023.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης