Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Wells Fargo: Στο 26% η πιθανότητα ύφεσης στις ΗΠΑ εντός εξαμήνου - Σε νέα υψηλά επίπεδα από τη «Μεγάλη Ύφεση»

Wells Fargo: Στο 26% η πιθανότητα ύφεσης στις ΗΠΑ εντός εξαμήνου - Σε νέα υψηλά επίπεδα από τη «Μεγάλη Ύφεση»
Η αμερικανική τράπεζα τονίζει ότι το ποσοστό παραμένει χαμηλό, για να πει κανείς ότι επίκειται με σιγουριά η ύφεση
Στο 26% βρίσκεται η πιθανότητα ύφεσης στις ΗΠΑ το επόμενο εξάμηνο, σύμφωνα με την αμερικανική επενδυτική τράπεζα Wells Fargo, επισημαίνοντας, μάλιστα, ότι οι πιθανότητες βρίσκονται στα υψηλότερα επίπεδα από όταν ξέσπασε η «Μεγάλη Ύφεση».
Σημειώνεται ότι μόλις ένα μήνα νωρίτερα, στις 28 Μαρτίου 2016, οι πιθανότητες για ύφεση της αμερικανικής οικονομίας διαμορφώνονταν στο 25%, ενώ 25 Φεβρουαρίου στο 23,55, κάτι που αποδεικνύει ότι η κατάσταση επιδεινώνεται, αντί να βελτιώνεται.
Η Wells Fargo χρησιμοποιεί ένα σύνθετο μοντέλο για να υπολογίσει το ενδεχόμενο αμερικανικής ύφεσης και να απαντήσει αν η αμερικανική οικονομία οδεύει προς τη συρρίκνωση.
Πάντως, σε μία προσπάθεια να εφησυχάσει, ίσως, τους επενδυτές, η αμερικανική τράπεζα τονίζει ότι το ποσοστό παραμένει χαμηλό, για να πει κανείς ότι επίκειται με σιγουριά η ύφεση.
«Προς το παρόν δεν υιοθετούμε την εκτίμηση ότι η ύφεση είναι προ των πυλών, εντούτοις, δεδομένου ότι οι πιθανότητες είναι αυξημένες, δε θα είναι σώφρον να απορρίψουμε εντελώς αυτόν τον κίνδυνο», αναφέρει συγκεκριμένα η Wells Fargo.
Τέλος, εκτιμά ότι το αμερικανικό ΑΕΠ αυξήθηκε μόλις οριακά (+0,1%) το α’ τρίμηνο του 2016, κάτι που συνάδει με την αύξηση των πιθανοτήτων για ύφεση της οικονομίας των ΗΠΑ, ενώ αναπτύχθηκε με πολύ βραδύτερους ρυθμούς από τον μέσο όρο των τελευταίων πέντε ετών (περίπου 2%).

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης