Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταμάτης (ΝΔ): Χρήσιμη η ενδυνάμωση μιας στρατηγικής σχέσης με ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι

Σταμάτης (ΝΔ): Χρήσιμη η  ενδυνάμωση  μιας στρατηγικής σχέσης με ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι
"Η παραμονή στην εξουσία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προκαλεί τεράστια ζημιά στη χώρα", ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ, Δ. Σταμάτης
«Το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ αποτελούν πολύ σημαντικούς παράγοντες πολιτικής ισορροπίας και σταθερότητας», αναφέρει ο βουλευτής της ΝΔ, Δ. Σταμάτης, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Realnews».
«Πιστεύω πως η ενδυνάμωση μιας στρατηγικής σχέσης μαζί τους θα ήταν χρήσιμη και επωφελής για τη χώρα και τη δημοκρατία.
Είτε αυτή η συνεργασία πάρει τη μορφή της κυβερνητικής συνεργασίας, είτε όχι», πρόσθεσε ο ίδιος.
Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι το αίτημα της ΝΔ για εκλογές δεν έχει να κάνει με κανένα σενάριο, αλλά απορρέει από τη διαπίστωση ότι «η παραμονή στην εξουσία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προκαλεί τεράστια ζημιά στη χώρα».
Μάλιστα, εκτιμά πως υπάρχει το ενδεχόμενο αυτό στη σκέψη του πρωθυπουργού και συγκεκριμένα το σενάριο των «διπλών εκλογών».
«Ίσως επιλέξει τελικά να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές, προκειμένου να «επιτύχει» μια διαχειρίσιμη ήττα από μια πανωλεθρία, που σίγουρα θα υποστεί αν παραμείνει στην εξουσία», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Σταμάτης.
Ακόμη, υποστηρίζει ότι επιδίωξη του κ. Τσίπρα είναι η εφαρμογή μιας «μακιαβελικής πολιτικής» όπως την χαρακτηρίζει.
Δηλαδή «η πρόκληση πολιτικού χάους, μέσω των διπλών εκλογών ώστε να διασωθεί πολιτικά και στην αναμπουμπούλα να επιχειρήσει ανάκτηση της εξουσίας με ευκαιριακές συμμαχίες».
Περαιτέρω, γνωστοποιεί ότι πολύ σύντομα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει μέτρα για τη μείωση της φορολογίας με το συνολικό κυβερνητικό πρόγραμμα.
Για το τι μπορεί να υποσχεθεί πέραν της μνημονιακής πολιτικής, ο κ. Σταμάτης σχολιάζοντας τις αποκρατικοποιήσεις που δρομολογεί η κυβέρνηση σημειώνει πως γίνονται με αργούς ρυθμούς και δεν μπορούν να ρυμουλκήσουν νέες επενδυτικές πρωτοβουλίες.
 «Πιστεύουμε στις αποκρατικοποιήσεις και τις θεωρούμε μοχλό ανάπτυξης με διάρκεια και προοπτική.
 Όπως πιστεύουμε στη μείωση της φορολογίας με ταυτόχρονη μείωση των αδικαιολόγητα υψηλών δημοσίων δαπανών», αναφέρει ο κ. Σταμάτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης