Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kaplan (Fed): Δεν έχει «υπερθερμανθεί» η αμερικανική οικονομία - Υπομονή για αύξηση των επιτοκίων

Kaplan (Fed): Δεν έχει «υπερθερμανθεί» η αμερικανική οικονομία - Υπομονή για αύξηση των επιτοκίων
Kaplan (Fed): Τα ιδιαίτερα χαμηλά επίτοκια έχουν προκαλέσει οικονομικές στρεβλώσεις, γεγονός που με ανησυχεί
Κανένα σημάδι «υπερθέρμανσης» της αμερικανικής οικονομίας δεν βρήκε στα επίσημα οικονομικά δεδομένα των ΗΠΑ όσο και αν προσπάθησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τραπέζης του Ντάλας, Robert Kaplan, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος σήμερα Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016.
Κατά συνέπεια, η κεντρική τράπεζα του δολαρίου - Federal Reserve - οφείλει να συνεχίσει να κάνει υπομονή προτού αυξήσει τα παρεμβατικά της επιτόκια, σύμφωνα με το σκεπτικό του Αμερικανού αξιωματούχου της Fed.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει η διαπίστωση του Kaplan - μια αργοπορημένη παραδοχή της πραγματικότητας που βιώνουμε όλοι οι υπόλοιποι - ότι τα ιδιαίτερα χαμηλά επίτοκια έχουν προκαλέσει οικονομικές στρεβλώσεις, γεγονός που τον ανησυχεί.
Όμως, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, επειδή η γήρανση του πληθυσμού και άλλοι λόγοι συγκρατούν χαμηλά τον πληθωρισμό και την ανάπτυξη, η Fed δεν θα χρειαστεί να αυξήσει τα επιτόκιά της απότομα, παρά το γεγονός ότι το ποσοστό ανεργίας είναι κοντά σε αυτό που οι περισσότεροι αξιωματούχοι της θεωρούν προσέγγιση του ποσοστού «πλήρους απασχόλησης» (ενός εκ των δύο καταστατικών στόχων της Fed, ο άλλος είναι ο πληθωρισμός 2%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης