Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η φούσκα - Ο ισολογισμός της ΕΚΤ στα 3,72 τρισ ή το 36% του ΑΕΠ της ΕΕ με μόχλευση 37 φορές

Η φούσκα - Ο ισολογισμός της ΕΚΤ στα 3,72 τρισ ή το 36% του ΑΕΠ της ΕΕ με μόχλευση 37 φορές
Για την ιστορία επίσης να αναφερθεί ότι η μόχλευση του ισολογισμού της ΕΚΤ έχει φθάσει 37 φορές τα κεφάλαια.
Ο ισολογισμός το ενεργητικό και παθητικό της ΕΚΤ όλο και αυξάνεται, η φούσκα αυξάνεται φθάνοντας πλέον στα 3,72 τρισεκ. ευρώ που αντιστοιχεί στο 36% του ΑΕΠ της Ευρωζώνης.
Για την ιστορία επίσης να αναφερθεί ότι η μόχλευση του ισολογισμού της ΕΚΤ έχει φθάσει 37 φορές τα κεφάλαια.
Το εντυπωσιακό της όλης υπόθεσης είναι ότι η ΕΚΤ εξαντλεί την αυστηρότητα της στις εμπορικές τράπεζες όπου η μόχλευση φθάνει τις 10 με 11 φορές τα κεφάλαια και ο επόπτης των τραπεζών έχει μόχλευση 37 φορές τα κεφάλαια.
Όλη αυτή η φούσκα δεν είναι τίποτε άλλο από μια ακρότητα που τα κράτη έχουν αποδεχθεί καθώς η ΕΚΤ διαδραματίζει τον ρόλο της δημοσιονομικής πολιτικής.
Εν τω μεταξύ η ΕΚΤ κατέχει πλέον το 10,2% των ευρωπαϊκών εταιρικών ομολόγων και μπορεί να ειπωθεί ότι η εθνικοποίηση του τομέα των ευρωπαϊκών εταιρικών ομολόγων από την ΕΚΤ συνεχίζεται.
Στην τελευταία ενημέρωση της ΕΚΤ, οι έξι κεντρικές τράπεζες που ενεργούν για λογαριασμό του ευρωσυστήματος παρείχαν ενημέρωση σχετικά με τον κατάλογο των εταιρικών ομολόγων που αγόρασαν.
Αγόρασαν 810 εκδόσεις σε σύνολο εταιρικών ομολόγων στην Ευρώπη 573 δισεκ.
Η ΕΚΤ κατέχει συνολικά 813 εκδόσεις ενώ η αξία των εταιρικών ομολόγων της ΕΚΤ ανέρχεται σε 58,82 δισεκ. πράγμα που σημαίνει ότι η ΕΚΤ κατέχει πλέον το 10,2% του συνολικού των 575.42 δισ ευρωπαϊκού εταιρικού χρέους.

Δεδομένου ότι πριν από ένα μήνα, η ΕΚΤ κατέχει το 9,2% της αγοράς εταιρικών ομολόγων, το ποσοστό της εθνικοποίησης των ιδιωτικών, εξαιρετική εταιρικά ομόλογα είναι περίπου 1% ανά μήνα. Εφαπτομενικά, 52 ή 6,4% των 813 τίτλων που κατέχει η ΕΚΤ είναι αρνητικές απόδοσης.
Οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας παραμένουν η μεγαλύτερη ομάδα με 215 τίτλους, που αγοράζει η ΕΚΤ και από εταιρίες όπως η Atlantia, η BASF, Carmila, Enel, Fresenius, Italgas, LEG Immobilien, Linde, η Legrand, RTE, Snam και Telefonica Emisiones.
Οι αγορές εταιρικού χρέους άρχισαν στις 8 Ιουνίου, το 2016, με τον εβδομαδιαίο μέσο όρο 1,7 δισ ευρώ ενώ το σύνολο των εταιρικών ομολόγων έχει φθάσει στα 58,8 δισεκ. που κατέχει η ΕΚΤ ή περίπου 6,8 μήνα.
Τα γαλλικά και γερμανικά εταιρικά ομόλογα εξακολουθούν να κυριαρχούν στις εκδόσεις ISIN που αγοράζει η ΕΚΤ (417 εκδόσεις αξίας 309 δισ).
Από την άποψη της διάρκειας, ενώ η ΕΚΤ έχει αγοράσει όλη την καμπύλη, απέφυγε τις αγορές μακροπρόθεσμων τίτλων πάνω από 12 χρόνια.
Μεγαλύτερο μέρος των αγορών είναι επικεντρωμένο στα  3-7 χρόνια.
Η μεγαλύτερη ημερομηνία λήξης που αγοράστηκε ήταν η 20ετία με απόδοση 1,875% λήξης 13/10/36 από την Electricité de France.









www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης