Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ο Γεραπετρίτης αδειάζει ξανά τη Μπακογιάννη για το Κόσοβο και την προκλητική έκθεση στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Ο Γεραπετρίτης αδειάζει ξανά τη Μπακογιάννη για το Κόσοβο και την προκλητική έκθεση στο Συμβούλιο της Ευρώπης
Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης είχε αποδεχθεί αίτημα του Κοσόβου για ένταξή του στον οργανισμό, κατόπιν θετικής εισήγησης της κ. Μπακογιάννη
Η ελληνική κυβέρνηση δεν θα συμφωνήσει στην ένταξη του Κοσόβου σε διεθνείς οργανισμούς τόνισε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης αδειάζοντας εκ νέου τη Ντόρα Μπακογιάννη για τη σχετική εισήγηση που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε Σερβία και Κύπρο.
Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών με αυτή τη δήλωση σε ερώτηση της βουλεύτριας της Νέας Αριστεράς Σίας Αναγνωστοπούλου διαχώρισε τη θέση του από τη θετική ψήφο για το Κόσοβο στην κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Υπενθυμίζεται ότι η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης είχε αποδεχθεί αίτημα του Κοσόβου για ένταξή του στον οργανισμό, κατόπιν θετικής εισήγησης της κ. Μπακογιάννη.
Η εν λόγω εξέλιξη είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στη Σερβία αλλά και στην Κύπρο λόγω των κατεχομένων και του επικίνδυνου τετελεσμένου, που πιθανώς θα προέκυπτε.

Η δήλωση του κ. Γεραπετρίτη:

«Η στάση μας είναι διαυγής και καθαρή. Είπαμε ότι δεν θεωρούμε ότι θα μπορέσει υπό τις παρούσες συνθήκες να ενταχθεί το Κόσοβο σε διεθνείς οργανισμούς.
Η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να συμφωνήσει στην ένταξη του Κοσόβου, μολονότι διατηρούμε σχέσεις καλής γειτονίας.
Το τι έπραξε κάθε βουλευτής είναι θέμα ανεξαρτησίας. Η θέση της κυβέρνησης όμως είναι συνεπής.
Η θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι απολύτως σταθερή στο πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Η συγκεκριμένη κοινοβουλευτική διαδικασία δεν αφορά κυβερνήσεις.
Η Ελλάδα τηρεί συνεπή στάση.
Όπως απείχαμε από τη διαδικασία κατά την οποία αποπέμφθηκε η αίτηση του Κοσόβου για ένταξή του στο Συμβούλιο Ασφαλείας, έτσι θα ψηφίσουμε στο επόμενο συμβούλιο υπουργών.
Η αποχή λογίζεται ως άρνηση», είπε χαρακτηριστικά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης