Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Πετάει το γάντι» στον Τσίπρα ο Μητσοτάκης για Σκοπιανό και ρύθμιση χρέους

«Πετάει το γάντι» στον Τσίπρα ο Μητσοτάκης για Σκοπιανό και ρύθμιση χρέους
Τον καλεί να απολογηθεί προσωπικά για τα δεινά και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, ναρκοθετώντας όπως τον κατηγορεί, το μέλλον της χώρας.
Στην αντεπίθεση περνά η ΝΔ μετά την κατάθεση του αιτήματος για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών με αντικείμενο την οικονομία.
Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης «πέταξε το γάντι» στον πρωθυπουργό προκαλώντας τον ανοιχτά σε ένα πολιτικό «μπρα ντε φερ» στη Βουλή για το χρέος και τις εξελίξεις στην οικονομία και τον καλεί να απολογηθεί προσωπικά για τα δεινά και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, ναρκοθετώντας όπως τον κατηγορεί, το μέλλον της χώρας.
Ωστόσο, την ίδια ώρα που η ΝΔ κατέθετε το αίτημα για την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, στη διάσκεψη των προέδρων γνωστοποιούνταν και η πρόθεση της κυβέρνησης να ενημερώσει για το ίδιο θέμα την Βουλή προκαλώντας σχόλια στα πολιτικά γραφεία περί μιας μάχης εντυπώσεων από πλευράς του Μεγάρου Μαξίμου προκειμένου να πείσει ότι δεν φοβάται μια τέτοια αναλυτική συζήτηση αλλά αντιθέτως πιστεύει ακράδαντα ότι αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ενημερωθεί το σώμα από τον πρωθυπουργό, αναφορικά με το τι κερδίζει η Ελλάδα από τη συμφωνία για το χρέος.  
Παρά το γεγονός ότι κανείς δεν γνωρίζει, ως αυτή την ώρα, αν θα γίνει μία συζήτηση ή θα είναι δύο ξεχωριστές, σε κάθε περίπτωση δεν αναιρείται το δικαίωμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τη διεξαγωγή της προ ημερησίας συζήτησης που έχει καταθέσει και αναμένεται να καθοριστεί τις επόμενες ημέρες.
Το μόνο βέβαιο είναι το γεγονός ότι, αποκλείεται να πραγματοποιηθεί η συζήτηση την εβδομάδα που διανύουμε λόγω απουσίας του πρωθυπουργού στο εξωτερικό.
Ο Αλέξης Τσίπρας θα βρίσκεται μέχρι την Τετάρτη στο Λονδίνο, όπου θα έχει συνάντηση με την πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, κ. Teresa May ενώ μεταξύ άλλων θα πραγματοποιήσει ομιλία για την οικονομία στο London Business School.
Την Πέμπτη ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής που πραγματοποιείται στις 28 και 29 Ιουνίου στη βελγική πρωτεύουσα.
Στην Αθήνα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την πρόταση περί προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης για την οικονομία επιχειρεί να αποδομήσει τη συμφωνία του Eurogroup και να αναδείξει πολιτικά απομονωμένη την κυβέρνηση.
Το στίγμα του αναφορικά με τη στάση που θα κρατήσει στην επικείμενη συνεδρίαση στην ολομέλεια της Βουλής αλλά και το διάστημα που ακολουθεί, έδωσε στην τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στον Σκάι το βράδυ της Δευτέρας, όπου δήλωσε ότι η συμφωνία για το χρέος δεν προσφέρεται για πανηγυρισμούς, επισημαίνοντας ότι «από τον Ιανουάριο του 2019 έρχεται 4ο μνημόνιο.
Τελειώνει το τυπικό πρόγραμμα αλλά δεν τελειώνουν τα μέτρα», πρόσθεσε ενώ χαρακτήρισε προκλητική τη φιέστα στο Ζάππειο.
Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι μια αξιόπιστη κυβέρνηση της ΝΔ θα μπορέσει μετά από έναν χρόνο να επαναδιαπραγματευτεί τους στόχους και να κάνει στοχευμένες κοινωνικές παροχές ενώ σημείωσε ότι θα δοθεί έμφαση στη μείωση της φορολογίας.
Εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα χρειάζεται τολμηρή αναπτυξιακή πολιτική με πρώτη προτεραιότητα τις επενδύσεις και τις δουλειές, κάτι που ο κ. Τσίπρας, όπως σημείωσε, έχει αποδείξει ότι δεν μπορεί να κάνει.
«Αν ήμουν εγώ πρωθυπουργός, μην έχετε καμία αμφιβολία ότι το Ελληνικό θα είχε ήδη προχωρήσει. Θα είχαμε κάνει τολμηρή φορολογική μεταρρύθμιση, δίνοντας έμφαση στη μείωση των φορολογικών συντελεστών και στο συμμάζεμα του κράτους» είπε χαρακτηριστικά.
Σε ότι αφορά το Σκοπιανό, ζήτημα στο οποίο δεν θα παραλείψει να αναφερθεί  κατα την συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής, επισημαίνουν από το Μοσχάτο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ δεν θα κυρώσει τη συμφωνία με τα Σκόπια ούτε τώρα, ούτε όταν θα γίνει κυβέρνηση.
Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε τι θα κάνει αν κυρώσει τη συμφωνία η σημερινή κυβέρνηση, απάντησε πως «αν έχει κυρωθεί τα περιθώρια θα είναι εξαιρετικά στενά», δικαιολογώντας έτσι και την πρόταση μομφής που κατέθεσε κατά της κυβέρνησης.

Χρύσα Κλειτσιώτη  
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης