Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – "Κοιτάει" τον κινητό των 200 ημερών ο γενικός δείκτης

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ –
ΑΓΟΡΑ: Το θετικό κλίμα των διεθνών αγορών επηρεάζει την αγορά στο ξεκίνημα. Από τη μία τεχνικά βρίσκεται σε υπεραγορασμένα αλλά από την άλλη έχει να περιμένει.

Αν η Moody’s μας αναβαθμίσει και αν οι δανειστές πουν ότι πηγαίνουμε καλά με τα προαπαιτούμενα, που δεν το βλέπουμε, θα σταλούν θετικά μηνύματα.

Όχι μόνο για τις μετοχές αλλά και για την αγορά ομολόγων αφού έχει ξεκινήσει η προεργασία για έξοδο με δεκαετές ομόλογο.

ΑΓΟΡΑ(ΙΙ): Έτσι το ΧΑ ξεκίνησε δυνατά και πάνω από τις 680 μονάδες κοιτώντας τον κινητό μέσο των 200 ημερών που αν διασπαστεί αλλάζει η τάση. Ο κινητός είναι στις 688 μονάδες.

Ο τζίρος εκτιμάται από τους αναλυτές ότι θα αυξηθεί σε αυτή τη φάση αφού η αγορά θα στείλει ξεκάθαρο σήμα αλλαγής τάσης.

Η Πειραιώς έχει τη μεγαλύτερη άνοδο και ακολουθεί η Τέρνα Ενεργειακή. Καλά κέρδη για Εθνική, ΔΕΗ και Alpha Bank. Όλα αυτά 10 λεπτά μετά το άνοιγμα.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Έχει κάνει όγκο 90 χιλ. τεμάχια στα 10 πρώτα λεπτά και ενισχύεται 2,61%. Άνοιξε κάτω και πήγε μέχρι τα 6,44 ευρώ αλλά τώρα είναι στα 6,68 ευρώ.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Σήμερα της Τράπεζας της Ελλάδος και της BriQ Properties και την Πέμπτη των Ελληνικών Πετρελαίων.

Συνολικά στα αποτελέσματα των εισηγμένων περιμένουμε να δούμε την επίδραση από την ισχύ του προτύπου 16 όπου οι εισηγμένες πλέον θα παρουσιάζουν και τα leasing στις υποχρεώσεις τους. Είναι σημαντική αλλαγή και σε κάποιες θα δούμε σημαντική αύξηση των υποχρεώσεων.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ: Άνοιξε με απώλειες 3% και έχει κάνει όγκο 5 χιλ. τεμάχια. Ακούγονται πολλά για το τίμημα και έχουμε κάνει μία ανάλυση αναφορικά με τι θα μπορούσε να κερδίσει η μετοχή ανάλογα με το πόσα θα πάρει για το Πόρτο Καρράς.

Τώρα η πίεση των τελευταίων ημερών αν και σε ένα βαθμό ήταν αναμενόμενη θα λέγαμε πως κάτι περιμένουν οι επενδυτές από αυτή τους τη στάση.

Με βάση τις υποθέσεις (δείτε εδώ περισσότεραhttp://bankingnews.gr/index.php?id=410799 ) πολλά θα μπορούσαν να ειπωθούν. Εκτός και αν αυτοί που πουλάνε βλέπουν ναυάγιο. 

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Συνολικά πάντως βλέπουμε μία στροφή προς τα βαριά χαρτιά και κυρίως στις τράπεζες από τους επενδυτές, επομένως μία διολίσθηση κάποιων μετοχών όπως το ΟΛΥΜΠ που είχε σημαντική αντίδραση από τα 1,10 ευρώ περίπου στα 2,30 ευρώ περίπου είναι και αυτή μία πιθανή εξέλιξη.

AEGEAN: Ανακοίνωσε την έκδοση ομολογιακού δανείου έως 200 εκατ. ευρώ το οποίο θα εισαχθεί στην αγορά ομολόγων του ΧΑ. Εμπλουτίζεται η αγορά, αν και θα πάρει ρευστότητα από την αγορά των μετοχών.

LAMDA: Ανοδικά κατά 1,39% με όγκο 7 χιλ. τεμάχια περίπου και τιμή 6,58 ευρώ. Αποτίμηση στα 524 εκατ. ευρώ. Λίγο πιο πάνω συναντά μία αντίσταση αλλά αν υπάρξουν εξελίξεις η τεχνική ανάλυση δίνει τιμή στόχο σημαντικά πάνω.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης